Deputatul George Ionescu, ales pe lista PNL a județului Prahova, a părăsit grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, fără a demisiona însă din partidul politic.

Fostul lider PNL al județului Prohova, George Ionescu, a anunţat public că a părăsit grupul PNL de la Camera Deputaţilor.

George Ionescu nu părăsește PNL

În ciuda acestei decizii, apropiatul fostului preşedinte al PNL Ludovic Orban, a declarat că va continua să rămână membru al Partidului Naţional Liberal.

„Sunt alături de Ludovic Orban şi am mare încredere în acesta că poate construi un proiect pentru români”, a explicat George Ionescu

Ce politicieni au părăsit, până acum, grupul parlamentar PNL

Trebuie menționat faptul că Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a anunţat, încă din data de 26 octombrie, că va părăsi grupul parlamentar al liberalilor. Ulterior, decizia sa a fost copiată de alți parlamentari liberali, printre aceștia se numără: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială şi George Ionescu.

Constantin Șovăială a ținut să își explice plecarea pe contul său oficial de Facebook pentru a face înțeleasă decizia finală.

„Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români! Oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ŢARA DE PSD şi nu pentru a cerşi câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetăţenii au votat PNL pentru A FACE O COALIŢIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu. Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” şi ca la un moment dat toţi liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toţi! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea şi mai ales Ludovic Orban!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

O parte din totalul celor care au ieșit din grupul parlamentar liberal, au decis să își continue activitatea politică în PNL.