Premierul interimar Florin Cîţu l-a numit pe Ion Vasile în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Ion Vasile îl înlocuieşte pe Gheorghe Alecsei, eliberat din această funcţie. Alecsei fusese numit în funcție de Ludovic Orban, la începutul anului trecut, când era premier.

Florin Cîțu a mai făcut o numire importantă

Premierul interimar Florin Cîțu a numit-o miercuri pe Marioara-Artemis Gătej în funcţia șef al Gărzii Naţionale de Mediu. Aceasta a mai condus Garda de Mediu anul trecut, înainte de a fi înlocuită cu Octavian Berceanu.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Marioara-Artemis Gătej se numește în funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Mediu”, se arată în decizia prim-ministrului, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Marioara-Artemis Gătej a fost prima oară numită la șefia Gărzii Naționale de Mediu în februarie 2020.

Înainte de a îndeplini această funcție, din 2012, a fost comisar în cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu, unde a fost, pentru o perioadă de doi ani, şef interimar.

Din 1990 şi până în 2012, Mărioara Gătej a lucrat în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, instituție pe care a și condus-o timp de 12 ani.

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, inginer silvic, a fost consilier general în Consiliul General al Municipiului București și consilier pe probleme de Mediu în Senat, fiind cunoscut pentru campaniile publice împotriva depozitelor ilegale de deșeuri.

Octavian Berceanu a fost demis de Florin Cîțu în luna septembrie a acestui an. Atunci, premierul l-a numit pe Alexandru Lucian Vasile în funcția de director al Gărzii de Mediu. Începând cu 2012, acesta a lucrat ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. Totodată, din luna martie 2021, acesta a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu.