Sociologul Gelu Duminică a lansat vineri seară un avertisment dur în cadrul unui interviu oferit Digi 24. Acesta spune că AUR ar putea ajunge al doilea partid din România la următoarele alegeri, urmând să intre la guvernare. Undă de șoc majoră la nivelul țării. Vestea sa vine pe fondul gafelor făcute de actuala clasă politică a României.

Partidul AUR profită cel mai mult de actuala criză majoră din România și va câștiga teren

România riscă să alunece pe latura populist-naționalistă, spune sociologul. Motivul ar fi acela că în periodele de criză majoră, partide precum AUR profită cel mai mult. Anunțul a fost făcut de Gelu Duminică în cursul serii de vineri la Digi 24.

„România a mai avut forțe naționalist-extremiste, dar au avut momente de creștere când era o degringoladă politică. Același lucru se întâmplă cu AUR. Ce rămâne în România după pandemie? Divizarea rămâne și va fi accentuată. Riscăm să alunecăm pe latura extremismului major și populist-naționalistă. Eu am spus din martie 2020 când nu părea că există riscul ca extremismul să intre în Parlament”, a explicat sociologul.

AUR asr putea ajunge partidul numărul 2 la viitoarele alegeri

Mai mult, Gelu Duminică avertizează că AUR ar putea ajunge partidul numărul doi în România și să ia practic locul PNL-ului de astăzi.

„Nu m-ar mira ca AUR să fie partidul numărul doi și să facă parte din guvern în viitor. În primăvară vor fi primele mari deconturi, tensiuni sociale. În momente de criză astfel de partide profită. Cineva va trebui să deconteze. Instabilitatea politică va face imposibilă luarea unor măsuri ferme.

Mereu, în perioade de criză, clivajele se adâncesc. Dacă în perioada de acalmie lucrurile au fost gestionate, există reala posibilitate să nu mai poată fi gestionate. Vor fi forțe politice care vor băga bățul prin gard, nu doar AUR. România are cea mai antieuropeană atitudine a sa din 2007 încoace”, a transmis Gelu Duminică.