Dacian Cioloș nu dă înapoi! Spune că va merge până la capăt, în ciuda deciziei PNL

Dacian Cioloș spune că face un apel către PNL, cerând formațiunii „să nu fugă de responsabilitate”.

„Nu pot decât să fac în continuare un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are un guvern. Eu sper să putem găsi soluția. USR rămâne în continuare determinat și eu ca premier desemnat rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susține pentru un guvern”, a declarat Dacian Cioloș.

Decizia luată de PNL

Florin Cîțu a informat anterior că PNL a decis că nu va susține învestirea Guvernului Cioloș. Totodată, șeful liberalilor a spus că formațiunea va demara negocieri cu toate partidele, „mai puțin cu AUR”.

Trebuie menționat că informațiile respective au fost transmise după ședința Biroului Executiv al PNL, la două zile după întâlnirea dintre premierul desemnat Dacian Cioloș și Florin Cîțu.

„Guvernul meu a fost demis în parlament prin moțiune. USR e parte a unei majorități cu PSD și AUR. Votul moțiunii a însemnat ruperea coaliției de guvernare rezultate din alegerile din decembrie 2020. Răspunderea în fața românilor revine în principal USR, și subsidiarelor PSD și AUR. Instalarea noului guvern revine noii coaliții.

Prim-ministrul desemnat are datoria morală de a încerca să găsească sprijinul noii coaliții. Biroul PNL cere USR să discute întâi cu cele două partide pentru a găsi voturile necesare. Dacă prim-ministrul desemnat nu va reuși, PNL va demara discuții cu toți liderii partidelor politice, în afară de AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români”, a spus Cîțu.

Conducerea PNL a decis să îi ceară premierului Dacian Cioloş să negocieze cu PSD şi AUR pentru formarea majorităţii necesare învestirii Guvernului.

„Biroul Executiv decide că PNL solicită lui Dacian Cioloş să facă întâi discuţii cu cele două partide – PSD şi AUR – pentru formarea majorităţii, pentru a găsi cele 234 de voturi necesare învestirii Guvernului. Dacă Dacian Cioloş nu va reuşi să găsească majoritatea pentru învestirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor responsabile, cu excepţia AUR, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru România”, a anunţat liderul liberalilor, Florin Cîţu.