Premierul desemnat Dacian Ciolos a fost invitat, joi seara, la Televiziunea Română, unde şi-a prezentat planurile privind noul Guvern pe care ar urma să îl conducă.

Discuţiile dintre PNL, USR şi UDMR se reiau vineri

El spune că este foarte flexibil în negocierile cu PNL şi UDMR, dovadă că s-a dus la sediul PNL pentru primele discuţiii şi asta fără echipa sa de negociere în spate.

“Sper să revenim la masa negocierilor, nu doar să ne spunem păsurile și supărările din trecut. Eu sper să avem mai multe întâlniri. Vom mai avea o întâlnire mâine. Eu am fost flexibil.

Nu am avut nicio problemă să mă duc la sediul PNL, să mă duc fără echipa de negociere. Firesc ar fi fost să mă duc cu echipa de negociere”, a declarat Dacian Cioloş.

USR lucrează pe două planuri

Liderul USR a explicat că planurile sale vizează atât varianta în care USR va merge singur pentru a-şi prezenta Guvernul în Parlament, cât şi refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL şi UDMR.

“Noi în paralel lucrăm și la un program de guvernare pe care să îl propunem PNL și UDMR. Nu există pentru noi altă majoritate construită pe un program de guvernare. Ne pregătim pentru ca la începutul săptămânii viitoare să fim în măsură să propunem un program și un guvern.

Sau, dacă partenerii noștri potențiali de la PNL și UDMR vor dori să începem discuții serioase, până cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare să putem să propunem un guvern și un program de guvernare.

Asta ar fi soluția ideală, pentru că ar presupune o majoritate în Parlament care să dea o perspectivă mai solidă guvernării în România”, a adăugat premierul desemnat, potrivit stiripesurse.ro.

Dacian Cioloş şi guvernul “kamikaze”: Nu guvernezi doar când totul merge bine şi toată lumea a mulţumită

Dacian Cioloş a recunoscut că este gata pentru un guvern “kamikaze” în acest moment, unul în care USR va guverna singur şi-şi va asuma pierderea electorală ce va veni în acest moment extrem de dificil pentru România.

“Ne vom asuma acest lucru, chiar daca simbolic e un proiect kamikaze”, a explicat Cioloş la TVR.

“Dar ce înseamnă kamikaze? Că nu mergem la moarte. Ne-am angajat în politică să guvernăm România, inclusiv în situaţii dificile. Si ăsta e testul adevărat al unui politician care îşi propune un proiect, care vrea să reformeze, să facă lucrurile mai bine.

Nu guvernezi doar când e soare, când e vară, când totul merge bine, când recoltele sunt abundente, când toată lumea e mulţumită. Guvernezi şi în situaţii dificile. Şi tocmai în situaţiile dificile, oamenii au nevoie să te simtă aproape, să te vadă că le vezi problemele, că propui soluţii, că faci un efort.

Vrem să demonstrăm că nu ne e teamă să ne asumăm responsabilitatea în stat în acest moment dificil. Nu ne e teamă de erodări, nu am intrat în politică doar de dragul procentelor, procentele sunt un mijloc, nu un scop în sine. Ne vom asuma acest lucru, chiar dacă simbolic e un proiect kamikaze”, a precizat Dacian Cioloş.