UPDATE

Şi deputatul de Sibiu Constantin Şovăială, un alt apropiat al lui Ludovic Orban, a anunţat că-şi dă demisia din grupul parlamentar al PNL.

“Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români!

Oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ŢARA DE PSD şi nu pentru a cerşi câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetăţenii au votat PNL pentru A FACE O COALIŢIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu

Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” şi ca la un moment dat toţi liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toţi! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea şi mai ales Ludovic Orban!”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Ştirea iniţială

O nouă lovitură grea pentru Partidul Naţional Liberal!

Grupul parlamentar al PNL a pierdut încă un nume greu: Ionel Dancă şi-a înaintat demisia

Ionel Dancă, fost purtător de cuvânt al PNL şi apropiat al lui Ludovic Orban, a decis să urmeze exemplul dat miercuri de mai mulţi dintre colegii săi.

Joi, deputatul Ionel Dancă şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar PNL.

El a declarat că a recurs la acest gest în semn de protest faţă de actuala conducere a PNL, care, alături de preşedintele Klaus Iohannis, a aruncat România în haos.

“Românii ne-au dat votul pentru a guverna România 4 ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, au aruncat ţara în haos, au distrus coaliţia, au abandonat programul de guvernare, mi-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a explicat, joi, Ionel Dancă.

“Eu nu pot fi părtaş la umilinţa PNL şi a trădării aşteptărilor românilor”

Deputatul, rămas acum neafiliat, spune că ce se întâmplă în aceste zile este culmea umilinţei pentru toţi românii care au votat Partidul Naţional Liberal: noua conducere PNL merge “în genunchi cerşind sprijin de la PSD, cu căciula în mână”.

“Nu pentru ceea ce se întâmplă azi ne-au votat românii. Nu pentru ca noua conducere a PNL să meargă în genunchi cerşind sprijin de la PSD, cu căciula în mână.

Culmea umilinţei pentru sutele de mii de simpatizanţi ai PNL, această solicitare de sprijin din partea PSD a fost şi refuzată. Eu nu pot fi părtaş la umilinţa PNL şi a trădării aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte PNL”, a mai precizat Dancă.

“Guvernarea PNL a eşuat. (…) Suntem într-un dezastru sanitar”

Verdictul final dat de liberal este unul crunt: “Guvernarea PNL a eşuat”. E vorba aici atât de pandemie, cât şi de alte sectoare prioritare pentru România.

“Guvernarea PNL a eşuat. A eşuat atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, gestiunea pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare prioritare pentru România guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile şi programele de sprijin”, spune Ionel Dancă.