Ruperea de PNL a început. Apropiații lui Ludovic Orban și-au anunțat demisia

Astfel, cei doi au explicat faptul că nu pleacă încă din formațiune şi i-au atacat dur pe președintele Klaus Iohannis şi pe preşedintele PNL Florin Cîţu.

Primul dintre ei, deputatul PNL Alexandru Kocsis, a spus în plen că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat. Acesta a subliniat că nu va demisiona din PNL, dar nu vrea să gireze deciziile actualei conduceri a PNL.

Al doilea dintre ei, senatorul PNL Ovidiu Florean, a declarat că şi-a depus demisia din grupul parlamentar senatorial PNL şi urmează să activeze ca neafliliat. Acesta a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus Iohannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

Explicația oferită de senatorul PNL Ovidiu Florean

„Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor. Preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut pătimaş pe domnul Florin Cîţu. În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, la noi a fost sacrificat poporul”, a spus senatorul, fiind de părere că toate aceste decizii au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară.

Mai mult, Ovidiu Florean susține că atât președintele cât şi premierul au ajuns la cote de încredere incredibil de mici.

Deputatul Ion Ştefan şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al PNL

Deputatul Ion Ştefan a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca deputat neafiliat. Potrivit acestuia, partidul „a fost făcut praf” din cauza ambiţiilor nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui Klaus Iohanis.

„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunţ ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obţinut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligaţie morală faţă de cetăţenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine şi în PNL şi faţă de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale.

Îmi doresc ca această despărţire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară şi până acum. Acţiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o ţară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii şi cu o posibilă criză economică la orizont. Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar şi în întreaga ţară. PNL a fost făcut praf de ambiţiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul preşedintelui”, a scris Ion Ştefan pe pagina sa de socializare.

Ludovic Orban spune că nu exclude posibilitatea de a înființa un nou partid politic

De asemenea, anunțul făcut de cei doi a venit după ce Ludovic Orban a declarat, marți seara, că nu exclude posibilitatea de a înființa un nou partid politic.

„Cei care mă urmează sunt oameni cinstiți, de caracter”, a spus Ludovic Orban, la B1TV.

Dacă Ludovic Orban ar lua această decizie, ar destabiliza complet partidul condus de Florin Cîțu.

„Nu neg această posibilitate (nr. de a fonda un partid nou) . Când iau o decizie o anunț. Eu sunt un liberal. Cred cu tărie în valorile liberale și într-un curent liberal. Cei are mă urmează sunt oameni cinstiți, de caracter”, a conchis Orban.

Ludovic Orban a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului, ca va demisiona din grupul parlamentar al PNL. El a precizat că nu demisionează încă și din partid și a denumit gestul său ca fiind „o mică formă de protest”.

„Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică”.

Ludovic Orban a lansat, după alegerile din PNL, mai multe critici la adresa președintelui Klaus Iohannis și al noului președinte al PNL, Florin Cîțu.

Orban îl acuză pe Iohannis că a influențat în mod direct alegerile din PNL, iar Cîțu este doar o marionetă.