Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, marți seara, că nu exclude posibilitatea de a înființa un nou partid politic.

„Cei care mă urmează sunt oameni cinstiți, de caracter”, a spus Ludovic Orban, la B1TV.

Dacă Ludovic Orban ar lua această decizie, ar destabiliza complet partidul condus de Florin Cîțu.

„Nu neg această posibilitate (nr. de a fonda un partid nou) . Când iau o decizie o anunț. Eu sunt un liberal. Cred cu tărie în valorile liberale și într-un curent liberal. Cei are mă urmează sunt oameni cinstiți, de caracter”, a conchis Orban.

Ludovic Orban a anunțat, marți dimineața, în plenul Parlamentului, ca va demisiona din grupul parlamentar al PNL. El a precizat că nu demisionează încă și din partid și a denumit gestul său ca fiind „o mică formă de protest”.

„Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică”.

Ludovic Orban a lansat, după alegerile din PNL, mai multe critici la adresa președintelui Klaus Iohannis și al noului președinte al PNL, Florin Cîțu.

Orban îl acuză pe Iohannis că a influențat în mod direct alegerile din PNL, iar Cîțu este doar o marionetă.

Ludovic Orban a dezvăluit planul lui Iohannis

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a declarat că nu înțelege de ce președintelui Klaus Iohannis a fost întotdeauna împotriva lui. Ludovic Orban tinde să creadă că președintele Iohannis că are un proiect cu PSD.

„Eu nu pot să găsesc nicio explicație legată de atitudinea domnului Iohannis față de mine. Sunt un om corect, care respect toate înțelegerile, un om de bună credință. Nu există niciun motiv care să poată să justifice o atitudinea atât de încrâncenată a lui Klaus Iohannis împotriva mea. Probabil altele sunt explicațiile și le vom afla în curând.

Eu nu exclud posibilitatea ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD. Dacă are un astfel de plan, cum începe să se vadă, probabil că ăsta e motivul real, pentru că Iohannis știe că eu nu aș fi acceptat niciodată nicio formă de înțelegere cu PSD”, a declarat Orban la B1 TV.

De asemenea, Ludovic Orban a amintit că președintele Klaus Iohannis a susținut întotdeauna contracandidații săi, fie că a fost vorba despre Alina Gorghiu sau Cristian Bușoi.

Fostul lider PNL este de părere că Iohannis i-ar fi găsit un contracandidat la șefia partidului, chiar dacă Florin Cîțu nu ar fi candidat.