O nouă autostradă va apărea în România! Va fi dată în folosință în primul semestru din 2022

Joi seara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în primul semestru al anului viitor vor fi dați în folosință primii 40 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești, cu scopul de a scoate traficul de tranzit din Balș și Slatina.

”Am fost astăzi în inspecţie pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. Pe tronsoanele 2 şi 3 lucrările sunt în grafic. Lotul 4 este în proiectare. Anul viitor, în primul semestru, se deschid primii 40 de km, care vor scoate în sfârşit traficul de tranzit din oraşele Balş şi Slatina”, a scris, joi seară, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Lucrurile nu stau bine pe tronsonul 1

De asemenea, Sorin Grindeanu a mai anunțat că pe tronsonul 1 lucrurile nu merg așa de bine, motiv pentru care solicită constructorului să se apuce de treabă.

”Acolo avem acelaşi constructor ca şi la Varianta Ocolitoare Timişoara Sud. Ambele proiecte au un stadiu fizic de aproximativ 43%. Trebuie să se apuce de treabă, nu fac muncă patriotică. Sunt contracte pe bani, şi nu puţini”, a mai transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Amintim că premierul Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au vizitat șantierul Drumului Expres DX Craiova – Piteşti – Tronsonul 3.

Directorul general al CNAIR: Tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Piteşti ar putea fi deschis integral în 2024

În luna noiembrie a acestui an, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol s-a declarat convins că dacă şi pe celelalte tronsoane se va lucra în acelaşi ritm, în 2024 se va putea deschide circulaţia integral pe cei peste 121 de km ai ”primului drum expres din România”.

Totodată, el a subliniat faptul că are încredere într-un parteneriat corect cu antreprenorii, adăugând că fermitatea și corecitudinea sunt repere de bază în relația cu CNAIR și partenerii.

„Sunt convins că dacă şi pe celelalte tronsoane se va lucra în acelaşi ritm, în anul 2024 se va putea deschide circulaţia integral pe cei peste 121 de km ai primului drum expres din România. Cred într-un parteneriat corect cu antreprenorii, pentru ca orice eventuală problemă să fie depăşită rapid şi eficient.

Fermitatea şi corectitudinea sunt reperele de bază în relaţia dintre CNAIR şi partenerii companiei, fie că vorbim de antreprenori, sau pur şi simplu de oamenii care folosesc reţeaua rutieră din România”, a declarat directorul general al CNAIR.

De menționat este faptul că drumul expres Craiova – Piteşti este împărţit în patru loturi. Acesta are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lăţime fiecare, fără bandă de urgenţă, acostamente de câte 1,5 m pe fiecare parte şi o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.