Drumul Expres Craiova-Pitești prinde contur. Cât mai este de lucru la tronsonul la care se lucrează

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) spune că tronsonul 2 măsoară aproape 40 de kilometri și că ar putea fi finalizat în acest an. Imaginile postate de CNAIR arată progresele spectaculoase care au fost făcute pe tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Amintim că tronsonul 2 este curpins între Robășeti și Slatina și cuprinde podul de peste râul Olt care se construiește în apropriere de municipiul Slatina. Companiile care se ocupă de loturile de pe tronsonul 2 sunt Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL. Primul lot cuprins între Robanești (Dolj) și Braneț (Olt) are o lungime de 18,50 km, iar lotul 2, cuprins între Slatina și Braneț are o lungime de 21,35 km.

Când au fost semnate contractele

În luna decembrie a anului 2018 au fost semnate ambele contracte, termenul de proiectare fiind de 12 luni. Termenul de execuție este de 24 de luni. Amintim că ministrul Transporturilor a declarat că mizează pe finalizarea acestui tronson de drum până la finalul acestui an. Dacă acest lucru se va întâmpla, traficul din Slatina nu ar mai fi atât de greu și ar fi scos din oraș. Din păcate, șoferii care sunt nevoiți să traverseze orașul Balș au parte de un adevărat coșmar din cauza traficului greu.

Sursă foto: Dreamstime