Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că începând de miercuri cu ora 8.00 circulația rutieră pe Transfăgășan va fi reluată pentru toate categoriile de autovehicule.

Sursa citată precizează că traficul va fi permis doar ziua, în intervalul orar 07.00-21.00, urmând ca între orele 21.00-07.00, circulația rutieră să fie interzisă.

Totodată, CNAIR trage un semnal de alarmă în legătură cu urșii existenți pe traseu. În acest context, șoferilor le este recomandat să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

CNAIR anunță prezența urșilor pe traseu

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că, în ultima perioadă, este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, se arată în mesajul transmis de reprezentanții CNAIR.

CNAIR mai subliniază faptul că cei ce tranzitează acest sector de drum sunt avertizați că, în ultima perioadă, a fost semnalată prezența urșilor în apropierea șoselei: „îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”

Totodată, participanții la trafic sunt rugați să respecte semnalizarea rutiera existenta pe următoarele sectoare din drumul național DN 7C Transfagarasan: km 0+000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104+000, Piscu Negru, județul Argeș; km 130+800, Cabana Balea Cascada și intersecția cu DN 1 km 151 +955, județul Sibiu.