Ioana Ciurlea a fost agresată în direct de un protestatar, în timpul manifestaților din Piața Victoriei. Protestatarul agresiv i-a întrerupt jurnalistului Digi24 transmisiunea în direct. Acesta nu a rămas nepedepsit și s-a ales cu două amenzi de la organele de poliție, în urma faptelor sale.

Bărbatul a fost sancţionat cu 300 de lei pentru injuriile şi ameninţările adresate jurnalistei şi cu încă 500 de lei pentru că a participat la protestul neautorizat.

În imaginile suprinse la protest, se vede clar cum jandarmii îşi fac de lucru şi nu intervin pentru a-l indepărta pe bărbat de echipa de filmare, deşi Ioana Ciurlea le ceruse de două ori ajutorul.

Trei dosare penale pentru ultraj, furt, distrugere și port ilegal de arme albe, o reținere, 12 jandarmi loviți și pagube de zeci de mii de euro în Piața Unirii din București. Așa sună bilanțul ciocnirilor de noaptea trecută, de la finalul protestelor anti-restricții din Capitală. S-au dat peste 200 de amenzi în București și aproape tot atâția protestatari violenți și-au petrecut noaptea la audieri.

Foto: Facebook

Proteste dure în toată țara

Sute de persoane au protestat, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din România. Acestea se revoltă împotriva noilor restricţii impuse de de la Palatul Victoria. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi, informează news.ro.

În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant. ”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze.

A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti. Proteste similare au avut loc în mai multe dintre marile oraşe

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea