Premierul Florin Cîţu a numit doi noi secretari de stat în Guvern. În acelaşi timp, persoanele cărora aceştia le vor lua locul au fost eliberate din funcţie. Deciziile prim-ministrului au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, la Ministerul Tineretului şi Sportului au fost numiţi în funcţia de secretar de stat Adrian-Ştefan Cîrstea şi Csongor Oltean, prin decizii ale prim-ministrului Florin Cîţu publicate, miercuri, în Monitorul Oficial.

Prin alte decizii ale premierului, Andra-Mihaela Costache şi Dragoş-Florin Coman au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Discuţii pe tema redeschiderii stadioanelor în România

Tot miercuri, ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit cu secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan.

Ministrul şi-a exprimat sprijinul pentru redeschiderea stadioanelor de fotbal pentru public, urmând să aibă discuţii pe aceeaşi temă cu ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii.

Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigura protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor”, a scris Justin Ştefan pe pagina sa de Facebook.

„Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii”

Oficialul LPF consideră că suporterii sunt discriminaţi de regulile impuse de pandemie în raport cu participanţii la alte activităţi de divertisment.

„Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc.

Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui că sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi”, a mai precizat oficialul LPF.