Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat, vineri, la finalul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, că a propus Ministerului Educaţiei preluarea de către instituţia pe care o conduce a cluburilor şcolare şi a celor pentru copii. În cadrul întâlnirii, edilul a discutat cu preşedintele FRR despre posibilitatea atragerii copiilor către sport.

„Împreună cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, am vorbit despre sportul de masă și, mai ales, despre cum reușim să readucem copiii la un stil de viață sănătos, prin mișcare.

Împărtășim opinia că tinerii trebuie să fie mândri că practică un sport nobil, să putem să le aducem aproape valorile puternice pe care rugby-ul îl promovează, munca în echipă, încrederea în colegi, respectul față de reguli și față de adversar, dar și promovarea performanței.

Pentru stimularea sportului de masă, am făcut deja primii pași, și am propus Ministerului Educației preluarea cluburilor sportive școlare și a cluburilor pentru copii”, a transmis primarul general Nicușor Dan în postarea sa de pe Facebook.

FRR vrea să organizeze 72 de meciuri, competiţii şi stagii de pregătire pe Stadionul Arcul de Triumf în 2021

Pe de altă parte, Federaţia Română de Rugby doreşte să organizeze 72 de meciuri, competiţii, stagii de pregătire şi selecţii ale diverselor loturi naţionale pe noul Stadion Arcul de Triumf în 2021, conform calendarului publicat, vineri, într-un comunicat de presă pe site-ul său oficial.

Comunicatul este un răspuns al FRR în disputa cu Ministerul Tineretului şi Sportului privind preluarea de către MTS a Stadionului Arcul de Triumf de la Compania Naţională de Investiţii, care a realizat lucrările de construcţie şi amenajare a obiectivului în vederea găzduirii la Bucureşti a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal.

Federaţia susţine că a transmis MTS programul sportiv şi internaţional planificat pentru acest an pe noul Stadion Arcul de Triumf în data de 21 ianuarie 2021, deşi ministrul Eduard Novak a declarat într-o conferinţă de presă la 9 februarie că nu a primit calendarul FRR.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin