Numeroasele incidente tragice și controversate în care a fost implicat în ultima vreme sistemul sanitar de urgență din România ar putea să își pună, în cele din urmă, o amprentă decisivă asupra carierei secretarului de stat.

Mai ales că Arafat nu se bucură de un puternic sprijin politic, din contră, s-ar putea spune, a fost mereu ca un ghimpe în coasta partidelor care alcătuiesc în acest moment coaliția de guvernare.

Lucian Bode anunță evaluarea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că va exista o evaluare a tuturor secretarilor de stat, nu doar a lui Raed Arafat, iar dacă aceștia nu vor mai avea susținerea politică a coaliției de guvernare, atunci vor fi dați afară.

”Evaluarea activității unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost cel de la Contanța. Evaluarea este una mult mai complexă și nu am pus în discuție evaluarea activității domniei sale.

Cu siguranță vom avea o evaluare a tuturor secretarilor de stat, nu țintit pe o persoană sau alta. Așa cum știți, secretarii de stat au susținere politică, iar dacă se vor bucura în continuare de susținere politică vor rămâne acolo. Evident că nu doar susținerea politică va conta”, a spus Lucian Bode, la Parlament.

Urmările incendiului din Constanța

În privința incidentului petrecut duminică noapte la Institutul Marius Nasta, Bode susține că ”nu a fost vorba despre un incendiu și nimeni nu a avut de suferit”.

Sunt cinci astfel de unități mobile ATI în România și singura care funcționa era cea de la Marius Nasta, a adăugat el.

Există o anchetă în derulare care va verifica dacă afirmațiile făcute public sunt acoperite de documente, mai spune ministrul de Interne.

”Eu am avut mai multe discuții cu Raed Arafat – repet încă o dată: o echipă de control a IGSU se află la Constanța, tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară a celor trei ofițeri.

Dacă acolo au fost încălcări ale legii, cei vinovați vor suporta consecințele legale. Ancheta merge înainte și la final vom prezenta concluziile.

Până acum au fost publicate doar concluzii preliminare.”, a mai spus Lucian Bode, în legătură cu incendiul din Constanța, în urma căruia o femeie a decedat, după ce s-a aruncat de la etaj, iar pompierii au fost acuzați că au intervenit fără să aducă o scară mobilă cu ei.