Toţi românii trebuie să ştie. Chiar premierul Florin Cîţu a făcut anunţul în urmă cu doar câteva minute. Acesta a declarat că economia românească va beneficia anul acesta de o sumă importantă de bani. Mai exact, şeful Executivului spune că vor fi 80 de miliarde în plus.

Cîţu face anunţul momentului

Florin Câţu a făcut anunţul momentului pe care toţi românii trebuie să-l ştie. Acesta a dezvăluit la Palatul Victoria că în economie vor intra anul acesta 80 de miliarde în plus.

Acesta este necesarul de împrumut al României pentru acest an, 2021. Premierul a venit cu explicaţiile complete. „Necesarul de imprumut direct este deficitul bugetar. Ce mai vine din trecut, vom vedea, cred că în jur de 40 de miliarde.

Dar Finanţele vor veni cu strategia, după publicarea strategiei, cel puţin 8o de miliarde. Asta înseamna că în economie anul acesta vor intra 80 de miliarde în plus. Avem un deficit din care trebuie acoperite cheltuielile. 80 de miliarde. Aceasta este suma”, a explicat şeful Guvernului, într-o conferinţă avută la Palatul Victoria.

Sursa foto INQUAM / Cornel Putan