Guvernul de coaliție PNL-USR-PLUS-UDMR urmează să își numească astăzi noii reprezentanți în teritoriu. Trebuie menționat că pe masa Executivului va fi și o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea școlii online până în data de 8 februarie, conform anunțului făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpean.

Ministrul Dezvoltării transmite că proiectul pentru modificarea statutului prefecților din înalt funcționar public în demnitar a fost deja discutat în primă lectură în ședința din data de 30 decembrie 20202.

Schimbarea este necesară deoarece „ceea ce se întâmplă acum este o ipocrizie, oameni politici ascunzându-se sub titulatura de funcționari pentru a fi desemnați pe aceste funcții”, susține Cseke Attila.

Bugetul pentru anul 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat că bugetul pentru anul curent nu este încă pregătit pentru aprobare și urmează să fie finalizat la sfârșitul acestei luni, ulterior, va fi trimis în Parlament pentru dezbatere.

În ședința de la sfârșitul anului trecut, din 30 decembrie, prima a Guvernului de coaliție Cîțu, a fost aprobată și Ordonanța de Urgență ce vizează unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, printre care și plafonarea salariilor bugetarilor.

Premierul Florin Cîțu a transmis că prin aplicarea acestei ordonanțe se face o economie la buget de 17,6 miliarde de lei în 2021.

Proiectul poate fi consultat Aici. De asemenea, agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară.

Agenda ședinței de Guvern din data de 6 ianuarie

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi

II. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM cu tema: Aspecte organizatorice pentru operaționalizarea Centrului de competențe industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER); desemnarea instituției coordonatoare și constituirea unui Grup de lucru interinstituțional pentru identificarea setului de măsuri necesar operaționalizării Centrului CYBER