Incredibil pe cine și-a luat consilier premierul Nicolae Ciucă! Este vorba de Iulian Chifu, un nume important, care l-a consiliat chiar și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Miercuri, Iulian Chifu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, asta printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. De asemenea, printr-o altă decizie, luată tot miercuri, şeful Executivului l-a eliberat pe Victor Florin Dumitriu din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Cine este Iulian Chifu

Iulian Chifu a fost acum mai mulți ani consilier prezidențial pentru președintele Traian Băsescu, asta după ce a fost consilierul liderului PNL Crin Antonescu si a altor lideri din PNL. Mai mult, în CV-ul său, acesta spunea că a fost premiat de SRI.

Prima reacţie a lui Chifu după această numire

„Am avut azi onoarea să mi se propună poziția de consilier de stat al Premierului Nicolae Ciucă. Având în vedere relația veche și apropiată și prietenia care mă leagă de generalul Ciucă, am acceptat.

E de muncă, iar provocările în zona în care mă pricep – relații internaționale, securitate, conflicte, crize, afaceri strategice – sunt numeroase. Cu sprijinul instituțional necesar și cu ajutorul echipei, sper să reușesc să fac față și acestei responsabilități pe care mi-am asumat-o”, a scris noul consilier de la Palatul Victoria pe pagina sa de Facebook.

Marți, premierul a făcut alte numiri cheie în Executiv

Nicolae Ciucă a decis să facă încă de marți prima numire cheie în Guvern. El a luat decizia de a-l numi pe Dan Cărbunaru în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, fiind numit purtător de cuvânt al Guvernului. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial. Nicolae Ciucă l-a numit și pe Marian Neacșu secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

„Astăzi (marți), 7 decembrie a.c., Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut următoarele numiri în cadrul aparatului de lucru al Guvernului: Marian Neacșu, Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru, Mircea Abrudean, șef al Cancelariei Prim-ministrului cu rang de ministru și Cărbunaru Jean-Dănuț, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, purtător de cuvânt al Guvernului”, anunță Executivul.

Noul purtător de cuvânt al Guvernului

În ceea ce îl privește pe Dan Cărbunaru, trebuie spus că acesta are o experiență de peste 20 de ani în presă. De-a lungul timpului, acesta fost jurnalist la Mediafax, Gândul, TVR, B1 TV. El a condus și departamentul de relații publice al MAI între 2005 și 2007. Născut la Brăila, în data de 14 aprilie 1978, Dan Cărbunaru a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, în 2000. Mai mult, Cărbunaru a fost purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale din România. Jurnalistul Dan Cărbunaru este și fondator al publicației online Calea Europeană, dedicată afacerilor europene.