Traian Băsescu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale. „La mulţi ani tuturor românilor aflaţi în ţară sau prin lumea largă”, a fost scurtul comentariu scris de fostul președinte. Urarea a fost însoțită de o fotografie în care apare și tricolorul României.

Gestul lui Traian Băsescu a stârnit imediat un val de comentarii. Majoritatea internaților i-au întors urarea și l-au asigurat pe fostul șef al statului că se simt mândri că sunt români.

„La multi ani, domnule Presedinte!!!Ar trebui sa va animati pentru un nou mandat!!Romania are nevoie de dumneavoastra!!! La multi ani romanilor de pretutindeni!!”, a fost unul dintre mesaje.

Comentariul care l-a făcut pe Băsescu să reacționeze

Un anumit comentariu a stârnit însă reacția lui Traian Băsescu. „Nu e nimic de sărbătorit! Suntem penibili ca popor”, a scris un internaut. Imediat, fostul președinte l-a taxat pe acesta. „Poate că ai ceva cu prezentul, dar 1 Decembrie este despre cea mai importantă zi din istoria acestui popor este despre istoria ţării tale omule. Cinsteşte această zi”, a replicat Traian Băsescu.

Trebuie spus că mai toți politicienii momentului au ținut să adreseze câteva cuvinte cu ocazia Zilei Naționale. Marcel Ciolacu a ținut să spună că 1 Decembrie este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care toți românii să fie parte. Liderul PSD a arătat că oamenii simpli, care muncesc, sunt cei care „țin pe umerii lor această națiune”.

Mesajele lui Marcel Ciolacu și Florin Cîțu

„Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi, care au întreținut acest vis timp de secole și au luptat cu toată ființa pentru înfăptuirea sa. La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune.

Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți”, a comentat Marcel Ciolacu.

PNL transformă România într-o țară modernă și prosperă

Și președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României. El a spus că la 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moștenirea și libertatea noastră.

„Azi, eroii noștri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluționează și gestionează companii, dar mai ales fiecare român care muncește zilnic în țară și peste hotare. Partidul Național Liberal transformă România într-o țară modernă și prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiții și susținerea prin orice mijloace a capitalului privat și a inovației. Doar așa vom ajunge să avem o Românie puternică, țara pe care și-au dorit-o înaintașii noștri la 1918.

Onorăm istoria și eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori și principii democratice”, a fost comentariul  lui Florin Cîțu de Ziua Națională a României.