Marius Budăi vine cu acuzații extrem de grave la adresa Guvernului. Deputatul PSD susține că guvernul nu a publicat încă normele de aplicare a legii care prevede acordarea de pensii de urmaș în cazurile personalului decedat din cauza COVID, deși a trecut un an de la adoptarea legii în Parlament.

„Nepăsarea criminală a Guvernului PNL-USR-UDMR! Cu toate că a trecut un an de când Parlamentul a adoptat Legea 56/2020, pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva Covid-19, care prevede acordarea de pensii de urmaș în cazurile personalului decedat, acestea nu se acordă”, a declarat Marius Budăi.

El precizează că Guvernul „nu a catadicsit” să publice normele de aplicare a legii nici măcar până în prezent, deși Legea 56/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial în 15 mai 2020.

Legea 56/2020 prevede acordarea unor drepturi personalului medical implicat în tratarea pacienților COVID, precum şi urmaşilor celor care au decedat din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus.

Ce spunea Violeta Alexandru

Aceasta susținea că legea nu menționează sursele de finanțare, dar nici instituția care ar urma să facă plățile respective.

„Mare greșeală anunțata moțiune simplă a PSD împotriva Ministrului Muncii, Raluca Turcan. Este pe tema legii votată anul trecut de parlamentul majoritar PSD – dreptul la pensia de urmaș/ajutor lunar pentru familia personalului medical care a decedat în urma complicațiilor cauzate de infectarea cu Covid-19. Așa a fost concepută legea – pentru personalul medical.

Au memoria scurtă PSDiștii. Eu, nu. Legea aceasta, deși pleacă de la o realitate de necontestat, este foarte prost scrisă și votată ca atare. Nu scrie în ea sursa de finanțare – din bugetul de stat, din bugetul asigurărilor sociale, ca să fie clar ce instituție din cadrul Ministerului Muncii urmează să facă plățile. Nicio normă metodologică nu poate adăuga la lege. Le-am spus acest lucru anul trecut, nu le-a păsat”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Sursă foto: Dreamstime