Nicușor Dan suspendă mai multe linii de autobuz! Legătura dintre nordul Capitalei și Aeroportul Otopeni se va putea face doar cu trenul.

Gradul de încărcare al vehiculelor de transport public este monitorizat cu atenție și, acolo unde este cazul, se intervine punctual, pentru adaptarea numărului de vehicule în conformitate cu cererea de transport.

Nicușor Dan suspendă mai multe linii de autobuz! Bucureștenii au alte opțiuni

De la 1 august nu va mai exista autobuz direct între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, circulația autobuzelor de pe linia 780 urmând a fi suspendată.

Călătoria până la aeroport se va face doar cu trenul. De asemenea, va fi suspendată și linia 303.

Comunicatul de presă al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov precizează că:

”În cadrul procesului de optimizare și integrare a transportului public la nivel regional, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) corelează tipurile de transport aflate sub coordonarea sa cu cele gestionate de alte instituții din zona metropolitană.

Astfel, începând cu data de 1 august a.c., liniile de autobuz 780 și 303 vor fi suspendate. Legătura dintre Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni este asigurată și pe calea ferată, la o frecvență de 40 de minute, cu program non-stop și o durată a călătoriei de 20-25 de minute.

TPBI precizează că, în cazul în care circulația trenurilor între Gara de Nord și Aeroportul Internațional „Henri Coandă” va fi întreruptă, va dispune reluarea temporară a funcționării liniei de autobuz 780.

Totodată, prin introducerea, tot de la 1 august, a noii politici tarifare, nu mai există o diferență între tariful pentru liniile regionale și cel al liniilor urbane, astfel încât călătorii pot folosi orice tip de linie cu același bilet.

De aceea, în locul liniei 303 (Pecinișca – Depoul Alexandria), vor putea fi utilizate liniile 426, 427, 428 și 464.

Structură de cooperare a autorităților publice locale din regiune

TPBI monitorizează cu atenție gradul de încărcare a vehiculelor și, acolo unde este cazul, intervine punctual, adaptând numărul de vehicule în conformitate cu cererea de transport, capacitatea operatorilor, dar și în funcție de bugetul primăriilor membre ale Asociației.​”

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a fost constituită sub forma unei structuri de cooperare a autorităților publice locale din regiune.

Asociația are personalitate juridică de drept privat și statut de utilitate publică recunoscut prin efectul legii destinate exercitării și realizării în comun a competențelor autorităților administrației publice (UAT) locale referitoare la furnizarea/ prestarea serviciilor de transport public.

Trebuie menționat că în Comisia Permanentă a TPBI se află următorii membri: Dan Nicușor Daniel, Drăgănescu Celestin-Domițian și Pieptea Cornel.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.