Noi contre între fostul şi actualul primar general al Capitalei!

Nicuşor Dan, acţiune ilegală?! Gabriela Firea l-a dat de gol

Gabriela Firea a lansat acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan. Joi, fostul primar PSD al Capitalei a declarat că Nicuşor Dan, care se află în acest moment în concediu, ar fi luat cu el documente originale din clădirea Primăriei Generale, lucru care este interzis de lege.

Aceste documente ar fi fost luate “sub pretextul studiului”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

“Nu ai voie să scoţi din instituţie documente publice în original, este ilegal. Trebuie să le studiezi la locul de muncă, semnezi sau nu semnezi”, a spus, joi, fostul primar, potrivit Stiripesurse.ro.

Vinerea trecută, pe 30 iulie, Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile de primar general către Diana Pungă, administrator public în PMB, şi către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică din Primăria Capitalei, cu toate că există doi viceprimari ai Capitalei, scrie News.ro.

Atribuţiile delegate către Diana Pungă sunt “în domeniile: resurse umane, investiţii, achiziţii, cultură, ordine publică, eproiecte cu finanţare externă, precum şi coordonarea activităţii de resurse umane a Administraţiei Străzilor Bucureşti”. Atribuţiile delegate către Emanuela Jugureanu nu sunt limitate în exercitarea lor.

Edilul lucrează de la distanţă, chiar dacă se află în concediu

Nicuşor Dan va continua totuşi să lucreze de la distanţă, au precizat surse din cadrul Primăriei, aşa cum s-a întâmplat şi luni dimineaţă, când edilul a participat prin videoconferinţă la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de la un hotel din Bulgaria.

Antena 3 a publicat şi unele imagini cu Nicuşor Dan care s-ar fi aflat pe litoralul românesc, în staţiunea Olimp, în weekend, după care ar fi plecat în Bulgaria.

Gabriela Firea l-a atacat şi la începutul săptămânii pe primarul general, făcând un exerciţiu de imaginaţie pe pagina ei de socializare.

“Să ne imaginăm că aș fi plecat în concediu 3 săptămâni, pe caniculă, fără Comandament pt situații de urgență, cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, șantiere închise, plăți restante etc… El poate!”, a scris, luni, Gabriela Firea pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea