Nicuşor Dan, un nou mandat în fruntea Bucureştiului? Iată ce crede actualul edil general despre şansele sale la alegerile de anul viitor.

Primarul general al Capitalei spune că stă mult mai bine în sondaje faţă de 2020

Nicuşor Dan spune că, faţă de anul 2020, se bucură acum de o susţinere mai mare din partea locuitorilor din Bucureşti, iar ecuaţia nu s-a schimbat faţă de precedentele alegeri: va fi tot candidatul PSD împotriva candidatului dreptei.

Întrebat de jurnalişti despre un sondaj care indică faptul că ar obţine mai multe voturi cu susţinerea PNL şi USR, decât dacă ar candidat independent, Nicuşor Dan a răspuns:

„Desigur. Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%.

Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei.”

Primarul general al Capitalei a subliniat că se bucură, în acest moment, de susţinerea partidelor de dreapta şi o va cere şi la alegeri.

„Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”, a precizat el.

Nicuşor Dan nu a vrut să dea drept sigură victoria sa la viitoarele alegeri, arătând că doar bucureştenii pot decide asta: „Nu. Asta o să spună bucureştenii cine o să câştige!”

Nicuşor Dan îşi doreşte un nou mandat în fruntea Bucureştiului, susţinut de întreaga dreaptă

Primarul general a mai precizat că la alegerile din 2024, oamenii vor avea de ales „între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construire a Bucureştiului”, subliniind că alegerea grea din 2020, atunci când dreapta a susţinut un candidat comun, trebuie făcută şi anul viitor.

„Eu vreau să spun doar că suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în 2016 şi în 2020. În 2016 dreapta a luat o decizie eronată. În 2020 a luat decizia corectă. Şi a fost dificil, dar decizia a fost corectă.

Şi avem de ales în 2024 între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construire a Bucureştiului.

Eu doresc să candidez din partea dreptei pentru că acesta este mandatul pe care votanţii PNL şi USR mi l-au dat şi mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase”, a mai declarat Nicuşor Dan miercuri, 7 iunie.