O nouă veste bună pentru bucureşteni!

PUZ-ul Sectorului 2, anulat în instanţă. Nicuşor Dan: Ar fi dus la dispariția a zeci de hectare de spațiu verde

Nicuşor Dan spune că Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) Sectorului 2, un plan ce ar fi fost echivalent cu „dispariţia a zeci de hectare de spaţiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lăţime”.

Edilul general al Capitalei subliniază că este vorba despre cel de-al cincilea plan urbanistic zonal de sector care primeşte un astfel de verdict în instanţă.

„Tribunalul București a anulat și a suspendat azi PUZ Sector 2. Este al cincilea PUZ de sector care este anulat de instanță.

Dispariția a zeci de hectare de spațiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lățime, asta înseamnă PUZ Sector 2, ca și celelalte PUZ-uri de sector.

Asa-zișii dezvoltatori imobiliari au încercat cu tot dinadinsul să oprească soluția instanței: cereri succesive de recuzare a instanței, plângere la DNA împotriva judecătoarei înainte de pronunțare, intervenții noi la fiecare termen pentru a forța amânarea, etc.

Iar instituțiile statului tac complice: Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul au fost sesizate de mine de acum doi ani și nu fac în continuare nimic, mai mult, încurajează așa-zișii dezvoltatori să construiască în baza PUZ”, a scris Nicuşor Dan miercuri, 7 iunie, pe pagina sa de Facebook.

Există riscuri la tramvaiele din Bucureşti, după ce motorul unuia a luat foc marţi pe traseu?

Tot miercuri, primarul general al Capitalei a fost întrebat de jurnalişti despre situaţia tramvaiului de pe linia 10 al cărui motor a luat foc cu o zi în urmă în zona Piaţa Sudului, tramvaiul fiind un model Imperio achiziţionat de la Astra Vagoane Arad.

„Trebuie să ne uităm statistic la tipul acesta de probleme. Sunt luni bune de când tramvaiele acestea circulă.

Aceleaşi tramvaie circulă în oraşe din România. O să mai fie incidente, dar ele sunt mult, mult mai puţine decât tramvaiele vechi din Bucureşti”, a răspuns Nicuşor Dan.

„A fost un incendiu produs de o presiune de la sistemul electric. (…) Au mai fost incidente. Statistic deja tramvaiele acestea au zeci de mii de km parcurşi şi e oarecum normal”, a adăugat acesta.

Protestul de joi sau vineri al profesorilor va fi autorizat

O altă întrebare venită pentru primarul general a fost referitoare la protestul anunţat de sindicaliştii din Educaţie în Capitală pentru joi sau vineri.

Nicuşor Dan a confirmat faptul că va autoriza acest protest, reamintind că a făcut acest lucru şi în trecut, indiferent de tipul de protest.

„Eu am autorizat toate protestele care au fost solicitate, inclusiv cele împotriva mea. Vă aduc aminte că au fost luni de zile proteste la geamurile Primăriei făcute de diferite grupuri de cetăţeni.

Evident că vom autoriza toate protestele. Nu am exact situaţia protestelor autorizate, dar nu există protest care să fie respins”, a spus primarul general al Capitalei.