Mesaj important pentru profesorii aflaţi în grevă în România, chiar înaintea unui nou protest masiv anunţat în stradă în Bucureşti.

Cresc salariile profesorilor, promite Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi viitor premier al României după rocada guvernamentală, atrage atenţia că aceste zile pot afecta viitorul unei generaţii întregi de copii, iar greva din educaţie trebuie neapărat să înceteze.

În acest sens, Marcel Ciolacu spune că, alături de Nicolae Ciucă, actualul premier şi preşedinte al PNL, şi-a luat astăzi angajamentul de a pune în aplicare majorarea salariilor din învăţământ, baza fiind creşterea salariilor pentru debutanţi la nivelul salariului mediu brut din România.

Totul va fi stabilit în şedinţa de Guvern de joi, 8 iunie, a mai precizat liderul PSD, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Memorandumul va consfinți decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”, a scris Marcel Ciolacu miercuri, 7 iunie.

Profesorii anunţă proteste în Capitală pentru joi sau vineri

Anterior, tot miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, spunea că joi sau vineri va avea loc un nou protest masiv în Capitală, la care vor participa circa 20.000 de cadre didactice.

Numai Ministerul Educației poate propune suspendarea grevei în timpul examenelor finale, însă decizia finală este strict a cadrelor didactice, a mai precizat liderul de sindicat.

„Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc. Totul depinde de Guvernul României. Aşteptăm reacţia Guvernului.

Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanţi vizavi de grila de salarizare şi binenţeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe ecoonomie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză”, a declarat Marius Nistor.