Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Klaus Iohannis, iar ulterior a declarat jurnaliştilor că s-a luat decizia organizării de alegeri anticipate.

Prim-ministrul spune că ar fi ideal ca anticipatele să aibă loc odată cu alegerile locale, iar dacă nu se va putea, cât mai repede după acestea. Orban spune că s-a înfiinţat deja un grup de lucru care va purta discuţii în acest sens. Premierul nu a dorit însă să spună clar dacă va demisiona de la Palatul Victoria pentru a declanşa procedura alegerilor anticipate: „Nu o să vă dezvălui strategia.”

PSD acţionează ca o frână

„Românii nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează că o frână în calea demersurilor Președintelui. E necesar că puterea să revină la popor. Nu o să va dezvălui strategia. Am decis împreună că asta este cea mai bună soluție pentru România. Vom găsi cele mai bune soluții pentru a declanșa procedura pentru anticipate.

Ar fi util și bine ca anticipatele să fie simultan cu localele. Dacă vom reuși să derulăm procedura până la locale. Oricum, după locale dacă nu reușim până la locale. Am desemnat un grup de lucru. Purtăm aceste discuții. România are nevoie de anticipate”, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Premierul a indicat că există două soluţii de declanşare a anticipatelor.

„În funcţie de evoluţia evenimentelor, vom apela la una sau la cealaltă dintre soluţii”, a arătat Orban.

El a mai susţinut că PSD nu poate bloca alegerile anticipate: „Cum să blocheze alegerile anticipate? O să voteze ei Guvernul PNL? Nu vă daţi seama că o să râdă toată ţara de ei.”

Întâlnire crucială între Iohannis şi Orban pe tema anticipatelor

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

„Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate”, a spus Orban, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

Într-o conferinţă de presă susţinută de Klaus Iohannis pe 9 ianuarie, acesta spunea că alegerile anticipate sunt posibile. „Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a afirmat Iohannis.