Este știrea serii! Ludovic Orban va pleca din fruntea Guvernului iar în foarte scurt timp vor fi organizate alegeri anticipate. Această informație a fost făcută publică de jurnaliștii de la Antena 3 care au citat surse liberale.

Mutarea care va răsturna toate calculele politice se va întâmpla în următoarele trei zile iar pasul următor îl va reprezenta organizarea alegerilor anticipate.

Sursa citată a mai spus că mâine vor avea lor la Cotroceni negocieri între Klaus Iohannis și Ludovic Orban.

Întâlnire decisivă în doar câteva ore

De altfel, președintele Iohannis a vorbit azi despre alegerile anticipate dar și despre cine ar urma să vină premier într-o astfel de situație. Șeful statului a fost întrebat, într-o conferință de presă joi la Cotroceni, dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban și dacă acesta ar accepta, în vederea declanșării alegerilor anticipate.

„Eu sunt foarte mulțumit de Guvernul PNL și recomand să rămână în funcție un guvern PNL mult și bine.  Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern. Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Dl Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Ce garanții a oferit Președintele

Klaus Iohannis nu a vrut să ofere garanții că tot Ludovic Orban ar fi numit premier, după alegerile anticipate.

„O întrebare un pic ciudată, mi se pare. Nu știu de ce mă întrebați dumneavoastră dacă pot să ofer garanții cuiva, însă pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca și premier. În continuare, și asta v-am spus-o și în informalele noastre, eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar. Nu cunosc că ar exista o astfel de discuție și nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. V-am spus, sunt foarte mulțumit și îmi doresc să continue Ludovic Orban.”.