Vestea momentului pentru cei care s-au vaccinat sau vor să se vaccineze împotriva COVID. Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat joi că dezvoltă un vaccin într-o singură doză. Acesta va combina un rapel pentru Covid-19 cu vaccinul său experimental pentru gripă.

Astfel, Moderna urmărește să adauge în cele din urmă vaccinuri la care lucrează pentru virusul sinciţial respirator (RSV) şi alte boli respiratorii, sub forma unui vaccin anual, notează News.ro, citând Reuters.

“Credem că avem o oportunitate foarte mare în faţa noastră, dacă am putea aduce pe piaţă un rapel anual pan-respirator cu eficacitate ridicată”, a declarat directorul general al Moderna, Stéphane Bancel. El a dat aceste informații în timpul unei prezentări pentru informarea investitorilor cu privire la medicamentele sale în curs de dezvoltare.

”Credem că Moderna ar putea fi prima care să folosească această nouă oportunitate importantă”, a punctat Stéphane Bancel.

Compania efectuează studii clinice pentru un vaccin RSV la adulţi în vârstă.

Acţiunile Moderna au crescut în urma informaţiilor

Moderna şi Pfizer /BioNTech sunt deja aşteptate să obţină miliarde de dolari de pe urma rapelurilor pentru Covid-19, au spus analiştii şi investitorii din domeniul sănătăţii. Adăugarea vaccinurilor pentru gripă şi alte boli ar putea spori şi mai mult aceste profituri.

Trebuie subliniat că acţiunile Moderna au crescut joi cu 6,2%, în urma informaţiilor. Compania farmaceutică are deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale candidate.

Noul vaccin combină vaccinul antigripal experimental al companiei care este cel mai avansat cu vaccinul său pentru Covid-19. Potrivit unui analist al Oppenheimer & Co, Hartaj Singh, informaţia că testarea clinică a vaccinului combinat ar putea începe în următoarele 6-12 luni a fost o surpriză pozitivă pentru investitori.

Compania Novavax, care nu are încă autorizaţia SUA pentru vaccinul său împotriva Covid-19, a anunţat, miercuri, că a iniţiat un studiu clinic în fază timpurie pentru a testa vaccinurile combinate împotriva gripei şi Covid-19.

Sursă foto: Dreamstime