Miercuri, 22 decembrie, Mircea Badea a surprins din nou telespectatorii de acasă, după ce a făcut afirmații neașteptate despre epidemia provocată de coronavirus, vaccinul anti-Covid și infectarea cu Sars-CoV-2.

„Nu mai interesează pe nimeni COVID-ul”, sunt câteva dintre cuvintele prezentatorului TV, spuse la Sinteza Zilei.

„Nu mă interesează cine se vaccinează şi cine nu se vaccinează”

În ediția de miercuri a emisiunii, Mircea Badea a abordat un subiect intens dezbătut la nivelul televiziunilor, dar şi printre românii de rând, respectiv „războiul” dintre persoanele vaccinate anti-Covid și oamenii neimunizați. Vedeta Antena 3 a enumerat două argumente personale despre situația actuală din România.

Realizatorul TV a afirmat că imunizarea împotriva Covid-19 este responsabilitatea fiecăruia, susținând că orice om are libertatea de a alege ce se întâmplă cu viața sa.

„1. Nu mă interesează cine se vaccinează şi cine nu se vaccinează. Absolut deloc. Şi cred că în acest moment, în afară de nişte anxioși, aştia panicați de viaţă care nu pot suporta o minimă rigoare sau doză de disconfort, în rest, nu mai interesează pe nimeni COVID-ul dintr-un motiv foarte simplu.

Dacă m-am vaccinat, m-am vaccinat ca să transform COVID-ul într-o simplă răceală, dacă nu m-am vaccinat oricum nu îmi e frică de COVID. Deci nu văd unde este atâta dezbatere mondială”, a spus Mircea Badea.

„Nu mă obligă Dana Budeanu să mă vaccinez”

De asemenea, Mircea Badea a subliniat faptul că oamenii nu ar trebui să se judece între ei pentru alegerile proprii privind sănătatea sau alte aspecte. Acesta susține că fiecare are libertatea de a alege ce dorește, niciun om nefiind responsabil pentru altcineva, ci doar pentru sine.

„2. Nu moare nimeni din cauza nimănui. Toată lumea moare din cauza lor. Adică fiecare moare din cauza lui. Că spune Dana Budeanu, nu ştiu, habar nu am ce spune, asta nu înseamnă că mă obligă Dana Budeanu să mă vaccinez.

Eu îmi fac propriile alegeri. Dacă eu aleg să o cred pe doamna Şoşoacă de exemplu este alegerea mea. Ca atare, fiecare om este responsabil pentru viaţa lui. Nimeni nu este responsabil pentru viaţa mea. Eu sunt responsabil pentru viaţa mea”, a spus Mircea Badea la Antena 3.