Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a informat că Germania a comandat deja 80 de milioane de doze de ser anti-covid, dezvoltate de Biontech pentru Omicron. Fiolele de vaccin urmează să sosească în aprilie 2022, conform reuters.com.

Germania, înarmată cu doze de vaccin anti-covid

Germania a comandat 4 milioane de doze de ser anti-covid Novavax, recent aprobat. Vaccinurile respective urmează să sosească în ianuarie 2022. În plus, autoritățile germane au achiziționat şi 11 milioane de fiole de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia oficială pentru comercializare.

Ministrul Sănătății susține vaccinarea obligatorie

Karl Lauterbach susține vaccinarea obligatorie a populației germane deoarece consideră că următoarele valuri epidemice nu vor putea fi depășite fără o imunizare în masă.

„O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron”, a spus acesta.

De asemenea, miercuri, Consiliul de Etică din Germania s-a pronunţat în favoarea extinderii obligativităţii vaccinării de la sectoarele sensibile către „părţi semnificative din populaţie”, conform dpa.

În contextul actual, Consiliul de Etică recomandă emiterea de invitaţii directe cu programări personalizate, existenţa unui registru naţional de vaccinare cu date securizate și punerea la dispoziţie de informaţii comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etică a fost cerut de guvernul federal şi executivele landurilor pentru o evaluare oficială înaintea votului final din Bundestag privind vaccinarea obligatorie. Sesiunea de vot va avea loc în ianuarie 2022.

Previziuni sumbre despre Omicron în Germania

Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecţioase, anticipează că Omicron va fi virusul responsabil pentru majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în următoarele trei săptămâni.

„Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron”, a spus Lothar Wieler.

În prezent, rata de vaccinare anti-covid din Germania este mică comparativ cu alte țări occidentale. Marţi, 70,4% dintre locuitori au primit deja numărul de doze de ser anti-covid recomandat pentru protecţia iniţială și 32,6% au fost injectați cu doza booster.