Preşedintele american Joe Biden, în vârstă de 80 ani, a primit o doză de vaccin actualizat contra COVID-19. El a făcut şi vaccinul antigripal anual, a anunţat sâmbătă medicul său.

„Întrucât intrăm în sezonul răcelilor şi al gripei, preşedintele îi încurajează pe toţi americanii să-i urmeze exemplul’, a scris medicul personal al preşedintelui, Kevin O’Connor.

Joe Biden s-a imunizat și împotriva VRS

De altfel, Joe Biden a primit „acum câteva săptămâni’ un nou vaccin împotriva virusului respirator sinciţial (VRS). Acest virus este responsabil de infecţii respiratorii. Ele se poate dovedi periculos pentru vârstnici şi copii mici.

Autorităţile sanitare din SUA recomandă de acum ca toţi americani care au împlinit 60 de ani să se vaccineze împotriva VRS. De altfel, Pfizer a dezvoltat un vaccin virusului respirator sinciţial (VRS). El a fost recomandat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor pentru femeile însărcinate.

Vești importante pentru femeile însărcinate

Agenţia americană pentru sănătate publică a indicat drept util acest vaccin dezvoltat de Pfizer. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a spus că el este împotriva VRS.

Vaccinul va putea fi administrat femeilor însărcinate. Scopul administrării lui este de a-i proteja pe bebeluşii lor împotriva formelor severe ale bolii cauzate de acest virus.

VRS reprezintă principala cauză de spitalizare a bebeluşilor în SUA. Noul vaccin produs de Pfizer, serul bivalent RSVpreF, este comercializat sub numele de Abrysvo. Acesta a demonstrat că reduce riscul de spitalizare a bebeluşilor cu 57% în primele şase luni după naşterea lor. Detaliile au fost oferite de reprezentanţii CDC într-un comunicat.

Vaccin anti-VRS pentru femeile însărcinate

CDC recomandă administrarea sezonieră a unei doze de vaccin anti-VRS pentru femeile însărcinate. Este recomandat pentru a maximiza protejarea bebeluşilor după naştere El ar fi recomandat să fie făcut în intervalul cuprins între a 32-a şi a 36-a săptămână.

Este pentru prima oară când persoane eligibile vor putea să primească vaccinuri Pfizer pentru a contribui la protecţia împotriva VRS, COVID-19 şi pneumoniei pneumococice, au transmis reprezentanţii companiei farmaceutice americane.

Nouă variantă a vaccinurilor ani-COVID-19

Ele au autorizat săptămâna trecută o versiune actualizată a vaccinurilor ani-COVID-19 de la Pfizer şi Moderna, a arătat AFP. Noul vaccin este mai bine adaptată la variantele virusului aflate acum în circulaţie.

Numărul de spitalizări legate de COVID-19 înregistrează creştere în SUA în ultimele săptămâni, dar succesul acestei noi campanii de vaccinare este incert, în condiţiile în care doar 17% din populaţia americană s-a vaccinat cu precedenta doză de rapel împotriva COVID-19.