În cadrul emisiunii pe care o prezintă la Antena 3, Mircea Badea a vorbit despre varianta Omicron a coronavirusului, însă într-un alt sens. El a prezentat trei lucruri amuzante despre noua variantă a virusului și legătura sa cu Antarctica.

Mai exact, prezentatorul tv spune că pe Instagram a găsit o coincidență la care nu s-ar fi așteptat. În Antarctica există insulele Omicron, Delta, dar și Coronation, nume apropiate cu cele ale noilor tulpini ale coronavirusului.

Totodată, el a adăugat că având în vedere că există doar trei insule cu aceste nume, cel mai probabil, ”nenorocirea” ar urma să se termine.

„Radu vreau să încep cu o încălzire ușoară şi să îţi dau pe partea de Omicron. Ştiu că nu ești pregătit. Atenție! Îţi dau la Omicron şi nu doar la Omicron.

Iată ce am descoperit uitându-mă la un cont pe Instagram. Îi spune „Fun Facts”, adică realități să ne râdem de ele. Deci tu știai că există în Antarctica insule laolaltă aşa numite Omicron, Delta şi Coronation? Partea bună este că nu mai apare o altă tulpină, pare că aici se termină nenorocirea”, a spus Mircea Badea la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

De menționat este faptul că datele prezentate de realizatorul tv sunt confirmate și de către wikipedia, care scrie că într-adevăr, există astfel de trei insule în Antarctica.

Legătura dintre Antarctica și Omicron

Potrivit sursei citate, insulele Omicron sunt un grup de insule mici, dar și stânci care se află aproape la sud-est de Insula Omega din Insulele Melchior, Arhipelagul Palmer.

Referitor la numele acestora, el ar fi fost folosit prima dată pe o diagramă guvernamentală argentiniană din 1946, în urma cercetărilor acestor insule de către expedițiile argentiniene din 1942 și 1943.

De cealaltă parte, insula Delta este o insulă lungă de 1 kilometru, situată aproape la sud-est de Insula Lambda și la est de Insula Alpha din Insulele Melchior, Arhipelagul Palmer. Și în acest caz, numele ei, derivat din a patra literă a alfabetului grecesc dateează de mai bine de 60 de ani, în condițiile în care insula a fost cercetată de expedițiile argentiniene în 1942, 1943 și 1948.

Cea de a treia insulă, Coronation este cea mai mare dintre toate insulele Orkney de Sud, 25 de mile marine (46 km) lungime și 3 până la 8 mile marine (5,6 până la 14,8 km) lățime, adică mai mare și decât Omicron sau Delta, o legătură fără precedent cu pandemia de coronavirus și nole variante apărute.

Spre deosebre de celelalte două insule, insula Coronation este și cea mai veche, ea fiind descoperită în decembrie 1821, în cursul unei croazieri comune de către căpitanul Nathaniel Palmer, un sigilist american, și căpitanul George Powell, un sigilist britanic.

Referitor la numele insulei, căpitanul Powell a numit-o în onoarea încoronării lui George al IV-lea, care devenise rege al Regatului Unit în 1820.