Așadar, Mircea Badea a vorbit despre o păcăleală numită „branza regelui”. Subiectul a intrat în atenția multor influenceri din mediul online, aceștia fiind amăgiți să facă promovare pentru ceva ce nu există.

Mircea Badea a vorbit despre această păcăleală

Autorul experimentului spune că a vrut să arate cât de creduli sunt unii influenceri și cum promovează produse îndoielnice. Într-un astfel de caz, un influencer a reacționat și a spus că autorul farsei este „infractor”.

Mesajul a venit după ce persoana respectivă a vorbit cu mare interes despre brânza produsă într-o mănăstire imaginară pentru o curte regală care nu există.

„Asta cu influencereala nu numai că este de interes în România, dar e și generatoare de venituri uriașe. Cum să te uiți pe instagram la influencerii lui pește, de ce să te uiti când ei prestează doar o infinită pauză publicitară, este ca și cum te-ai uita la televizor și nu poti vedea o emisiune, o știre, un film, vezi non-stop spoturi publicitare. N-au conținut, în afară de „Aveți un cod de reducere”, în sfârșit, cum a reușit un tânăr să păcălească niște influenceri să promoveze un produs care nu există, mai exact, brânza Regelui Carol al III-lea! Nume din online, Ana Morodan, să fim serioși, cu toată dragostea, nu e Einstein, dar are sute de mii de fani, mă depășește”, a spus Mircea Badea în emisiunea sa.

Autorul experimentului spune că a vrut să arate cât de credule sunt unele persoane

Pachetul cu produsul caracterizat drept „regal” venea de la o instituţie şi ea fictivă. Este vorba despre o instituție falsă, numită „Curtea Regală a României”, care nu trebuie confundată cu Casa Regală a României.

Următorul pas a fost ambalarea. Autorul a ales să cumpere o cutie urată, dar „de lux” pentru a trimite produsul către influenceri. Mai apoi, a ales 16 influenceri pe care a încercat să-i convingă să îi accepte produsul. Printre

Printre cei 16 se numărau Alexia Eram, Ioana Grama, Alina Ceuşan, Oana Roman, Ana Morodan şi domnul şi doamna Rimă. Dintre aceştia, opt au fost păcăliți. Au răspuns pozitiv şi Ioana Grama, Oana Roman şi Ana Morodan.

Totuși, Alina Ceuşan şi Ioana Grama nu şi-au mai primit pachetele, deoarece acestea sunt din Cluj. Potrivit autorului, respectivele cadouri nu ar fi rezistat la un drum atât de lung.