Mircea Badea a mers vrând-nevrând la paradă

La emisiunea pe care o prezintă la Antena 3, Mircea Badea a povestit, joi, 30 noiembrie, că nu este impresionat de parada militară care are loc de ziua națională. El a povestit o întâmplare de la parada de anul trecut. Atunci, fiul său i-a cerut să meargă împreună la eveniment. El a spus că n-a avut încotro și a trebuit să-și ducă fiul să vadă defilarea.

„Anul trecut nu am avut încotro. Copilul a solicitat neapărat să meargă la parada militară, întrucât prieteni de-ai lui au mers cu un an înainte și el nu mersese. Așa că am prestat parada de Ziua Națională.

Eu nu sunt un mare fan al paradei de 1 Decembrie și, de fapt, al niciunei parade militare. Nu mi se pare ceva de făcut, dar așa e în România!

Anul ăsta pare că am scăpat, că nu a zis nimic fiul meu. Eu am mers pe burtă!“, a povestit Mircea Badea.

Anul acesta, a scăpat de paradă

Cunoscutul prezentator de la „În gura presei” a relatat despre ce i-a spus fiul său la parada militară de anul trecut. El a povestit că băiatul i-a numit pe militarii încolonați „majordomi”. Mircea Badea a mai spus că a răsuflat ușurat că anul acesta, de 1 decembrie, fiul său a avut alte planuri.

„A zis copilul, anul trecut, când era frig și ninsoare, când a văzut militarii care defilau: Uite, vin majordomii mei! / Aia e, tată, zic, avem și majordomi încolonați! Ce bine, totuși, că anul ăsta îi văd pe majordomi decât la televizor. O să-mi pun ceasul să sune, ca să văd parada militară. Nu am cum să ratez acest spectacol extraordinar“, a spus, ironic, jurnalistul.

Peste 2.400 de militari şi specialişti din MApN, MAI, Autoritatea Vamală Română, SRI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au participat, la parada militară.

La parada militară, dispozitivul de defilare al tehnicii militare a fost alcătuit din circa 150 mijloace tehnice. În blocul de paradă au defilat circa 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din mai multe țări. Au fost din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, SUA şi Ţările de Jos. Au fost prezenți şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini au avut 23 de mijloace tehnice.