În controversa legată de oportunitatea majorării punctului de pensie, în condițiile crizei economice cauzate de pandemia COVID-19, pensionarii și-au găsit un aliat neașteptat.

Fostul ministru de Finanțe în guvernul condus de Emil Boc, Gheorghe Ialomițianu, arată că prețurile au crescut foarte mult în ultima perioadă, cu precădere la alimente și, în consecință, este nevoie de sprijinirea financiară a pensionarilor.

”Guvernul ar trebui să analizeze aplicarea Legii pensiilor”

”De ce se impune creșterea pensiilor în această perioada cu cel putin 10%-15%?
1. În această perioadă au crescut prețurile foarte mult, în principal la alimente, legume și fructe.
2. Încasările bugetare din luna aprilie 2020 au fost mai mari față de aprilie 2019.
3. Creșterea economică pe trimestrul I 2020 a fost de 2,4% și nu s-a înregistrat o cădere economică, așa cum estimau unii specialiști.
4. Ministrul de Finanțe a declarat că economia României își va reveni în lunile iulie-august 2020 la nivelul dinaintea crizei de pandemie”, a scris Ialomițianu pe Facebook.

”Creșterea veniturilor populației ar fi un lucru bun și din punct de vedere al stimulării consumului bazat pe producția internă.

În luna august guvernul ar trebui să analizeze posibilitatea aplicării legii pensiilor.

Ministru de Finanțe în guvernul lui Emil Boc

Sigur că situația economico-financiară a României va depinde în luna august și de modul în care actualul guvern implementează măsuri de sprijinire a mediului de afaceri”, a explicat fostul ministru de Finanțe.

Trebuie precizat că Ialomițianu a fost ministru de Finanțe în guvernul Boc, girat de Traian Băsescu, începând cu luna septembrie 2010 și până la demisia lui Emil Boc din februarie 2012.

Ialomițianu nu a fost ministrul care a operat tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor, din cadrul programului de austeritate fără precedent impus de guvernul din care a făcut parte, ajungând în funcție la 4 luni după adoptarea acestei măsuri.

În plus, Gheorghe Ialomițianu a fost lăudat în nenumărate ocazii de fostul președinte Traian Băsescu, pentru calitățile sale profesionale și prestația de ministru în cabinetul condus de Emil Boc.