Retorica privind imposibilitatea majorării cu 40% a punctului de pensie, cu care au ieșit în spațiul public voci din zona guvernamentală, a stârnit nemulțumirea fostului ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Teodorovici amenință că, dacă guvernul liberal nu va respecta Legea pensiilor, PSD trebuie să îl demită, pentru a nu-i trăda pe pensionari.

”Soluția pentru pensiile speciale zace la sertar”

El spune că este ”o crimă” afirmația potrivit căreia pensiile ai devenit un risc pentru sustenabilitatea pensiilor publice.

”Guvernarea PNL are această șansă unică de a lăsa măcar o realizare în urma sa – creșterea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie!

În caz contrar, PSD, cel mai mare partid din România, va trebui să dea jos acest guvern pentru a nu trăda, și el, încrederea și așteptările a peste 5 milioane de pensionari‼️

Cât despre tema atât de discutată a pensiilor speciale, revin de fiecare dată cu soluția ce a fost aprobată de Senat, dar zace la sertar în Camera Deputaților – proiectul de lege pe care l-am depus ca senator (L489/2019) ce vizează taxarea tuturor pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă.

”Decizia politicianistă a unui guvern nevrednic”

Nu țin în niciun fel la asumarea „paternității politice” a acestei inițiative, țin doar la aplicarea unei soluții care respectă atât principiile contributivității, cât și principiile constituționale și de echitate socială”, a scris Teodorovici marți pe Facebook.

”Nu este normal să ai pensionari mult prea tineri și în putere cu pensii mult prea mari, așa cum nu e firesc să ai pensionari cărunți, cu copii și nepoți ori singuri și neajutorați cu pensii mult prea mici‼️

Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat în virtutea unor decizii politicianiste ale unui guvern nevrednic‼️

”Este batjocură”

Este batjocură, este dispreț, este rușine‼️ Să promiți, la început de an, că ai prins în buget banii pentru majorarea pensiilor cu 40 % și apoi să dai vina pe COVID sau mai rău, pe greaua moștenire pentru explozia împrumuturilor și a deficitului bugetar și să afirmi senin că pensiile au devenit un risc pentru sustenabilitatea finanțelor publice … este o crimă‼️”, susține fostul ministru de Finanțe.

”Da, Orban, da, Cîțu, mărirea pensiilor a fost o decizie politică, nicidecum una politicianistă, pentru că a fost luată de clasa politică și asumată printr-o lege promulgată de președintele Iohannis, dar a fost, înainte de toate, o decizie corectă, în interesul românilor, mai ales al celor pentru care pensia reprezintă unica sursă de venit!

Iar voi, că vreți sau nu, trebuie să aplicați această lege, pentru că de aceea sunteți premier și ministru de finanțe, ca să veniți cu soluții!

A nu plăti în septembrie pensiile majorate prin lege înseamnă să anulați acest drept celor peste 5 milioane de pensionari‼️”, acuză Teodorovici.