‘Nu înţeleg de ce (Guvernul Ponta – n.r.) urgentează privatizarea şi la CFR, când acest guvern dovedeşte incompetenţă şi la privatizare. (…) Noi îi rugăm, dacă nu se pricep, să le lase aşa’, a spus Ialomiţianu, referitor la privatizări.

În context, el a negat, ca ‘mincinoase’, acuzaţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora PDL s-ar afla în spatele acţiunilor omului de televiziune Dan Diaconescu de participare la licitaţia pentru privatizarea combinatului Oltchim. ‘Este o minciună!’, a spus Ialomiţianu.

‘Domnul Dan Diaconescu a avut posibilitatea să participe la licitaţie, pentru că această licitaţie a fost organizată prost. Guvernele Boc şi Ungureanu, în negocierile cu FMI, au susţinut ca Oltchim să fie privatizat printr-u investitor strategic, să convertim obligaţiile în acţiuni, iar cel care vine să menţină activitatea, locurile de muncă şi să facă investiţii’, a susţinut deputatul PDL.

El l-a acuzat pe premier că ‘a vrut să scape de Oltchim ca la tarabă’, în procesul de privatizare eşuat.

‘Domnul Ponta a vrut să scape de Oltchim ca la tarabă, să o dea pe doi lei. Sigur că a venit cine a vrut (la licitaţie – n.r.). Deci este o incompetenţă privind privatizarea’, a afirmat Gheorghe Ialomiţianu.

Într-o emisiune difuzată duminică de Pro Tv, premierul Victor Ponta s-a declarat convins că Dan Diaconescu ‘a primit o protecţie politică’ din partea PDL. El a spus că privatizarea Oltchim a eşuat deoarece Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

În acest sens, Ponta a afirmat că a demarat procedura de privatizare a combinatului pentru că nu şi-a mai dorit să amâne ‘bombele’ fostei guvernări.

‘Oltchimul a fost prevăzut în memorandumul din luna februarie că va fi scos la privatizare. În acelaşi timp însă, eu am considerat, tocmai în ideea celui care va rămâne la guvernare, că nu mai pot să amân – fie că vorbim de Hidroelectrica, fie că vorbim de Oltchim, fie că vorbim de Poşta Română – nu mai pot să amân bombele, pentru că Guvernul domnului Boc şi al domnului Ungureanu în ultima perioadă au pus pansamente peste cangrenă. Eu mi-am asumat acest risc, cu costuri electorale, să încep să operez’, a spus Victor Ponta.