Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Conform prognozelor anunțate marți de ANM, vremea din prima jumătate a lunii iunie va fi caracterizată de temperaturi peste medie și deficit de precipitații în mai multe regiuni.

În săptămâna 20-27 mai, în jumătatea nordică a teritoriului, temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale. În restul regiunilor, regimul termic va fi ușor sub normalul pentru această perioadă.

În săptămâna 27 mai – 3 iunie, temperatura medie a aerului se va situa aproape de normele climatologice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Este posibil să fie ușor mai ridicate în vest, nord și local în centrul țării. Cantitățile de precipitații vor fi sub normele obișnuite în majoritatea regiunilor, iar deficitul va fi mai accentuat în zonele de deal și de munte.

În săptămâna 3-10 iunie, temperaturile medii vor fi peste normele climatologice pentru această perioadă în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi sub normale în toată țara, însă deficitul va fi mai pronunțat în regiunile sudice și estice, mai precizează ANM.

În săptămâna 10-17 iunie, temperaturile medii vor fi ușor peste mediile climatologice pentru această perioadă în întreaga țară, mai ales în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare local în sudul și estul teritoriului și apropiate de cele specifice pentru această perioadă în restul țării.

Prognoza meteo pentru perioada 20 mai – 2 iunie

Luni, meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 20 mai – 2 iunie. Conform acesteia, ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor fi caracterizate de instabilitate și variații ale temperaturilor în majoritatea regiunilor țării.

Pentru Banat, estimările meteorologice pentru ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie indică un regim termic în general apropiat de normalul climatologic al acestei perioade. Media regională a temperaturilor maxime va oscila între 24 și 28 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade Celsius, cele mai scăzute valori fiind înregistrate între 22 și 24 mai. Se prognozează ploi extinse și cantități semnificative de apă în perioada 21-25 mai și la începutul lunii iunie. Precipitațiile vor continua și în restul intervalului, în special în timpul după-amiezelor, însă vor fi localizate în arii restrânse. Mai multe puteți citi aici.