Ministrul de Interne, Marcel Vela, a venit cu precizări în ceea ce privește desfășurarea alegerilor locale și parlamentare din acest an. Ministrul a scris într-o postare pe o rețea de socializare că Guvernul Orban urmează să aprobe noi acte normative pentru o bună desfășurare a procesului electoral.

„În ședința de Guvern de aseară au fost aprobate, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne și Autorității Electorale Permanente, primele acte normative referitoare la desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, și anume hotărârea de guvern privind stabilirea datei alegerilor, cât și cea pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale.

Astfel, a fost stabilită data alegerilor parlamentare pentru ziua de 6 decembrie 2020.

Acesta este doar primul pachet legislativ care va oferi tuturor instituțiilor cu atribuții în organizarea și desfășurarea alegerilor cadrul legal pentru ca toate operațiunile necesare să se desfășoare eficient și transparent, chiar și în această perioadă încărcată și plină de provocări”, a scris Marcel Vela.

Ministrul adaugă că în următoarea ședință de Guvern vor fi aprobate două noi proiecte necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor. De asemenea, Vela dă asigurări că ambele alegeri, și cele locale, dar și cele parlamentare „se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine”.

„În următoarea ședință a Executivului vom supune aprobării și proiectul privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor, plus cel cu propunerea cheltuielilor pentru pregătirea si desfășurarea procesului electoral.

Îi asigur pe toți cetățenii României că atât alegerile locale, cât și cele parlamentare se vor organiza în condiții de deplină legalitate, siguranță sanitară și corectitudine față de toate partidele politice!”, mai scrie ministrul în postarea sa pe Facebook.

Amintim că, Marcel Vela candidează pe listele PNL pentru un loc în Consiliul Local Caransebeș și a delegat conducerea Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor din data de 27 septembrie unui secretar de stat.

În acest context, Partidul Social Democrat a cerut demisia ministrului: „Ministrul de Interne, Marcel Vela, trebuie să demisioneze! Şmecheria cu suspendarea din Comisia pentru organizarea alegerilor nu merge! Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela. Nu poţi fi şi candidat, şi şeful celor care veghează ca alegerile să se desfăşoare conform legii”, a fost mesajul transmis de social-democrați.

Sursă foto: INQUAM/Virgil Simonescu