Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu are niciun fel de relaţie, nici cu preşedintele Klaus Iohannis, nici cu premierul Ludovic Orban.

„Nu am niciun fel de relaţie cu preşedintele Klaus Iohannis„, a spus Ciolacu, duminică, la Antena 3.

PSD a votat starea de urgență

Întrebat despre relaţia cu Premierul Ludovic Orban, şeful PSD a răspuns: „E o relaţie normală cu Orban, care lipseşte cu desăvârşire”.

În context, trebuie precizat că președintele PSD a fost acuzat în nenumărate rânduri că ar face jocurile Președintelui Klaus Iohannis și al Guvernului PNL, în condițiile în care a răspuns pozitiv unor solicitări foarte importante venite din partea acestora.

În primul rând, PSD și-a oferit voturile pentru ca Ludovic Orban să poată primi ultimul său mandat, cel actual, motivând că țara are nevoie de un guvern stabil, care să gestioneze situația de criză generată de pandemia COVID-19.

Apoi, în ciuda discuțiilor și a declarațiilor contradictorii, social-democrații au votat în Parlament atât instaurarea de două ori a stării de urgență propusă de Președintele Iohannis, cât și introducerea stării de alertă.

Refuzul de a-l demite pe Orban sau suspenda pe Iohannis

De fiecare dată, conducerea PSD a vorbit despre interesul național și de necesitatea de a fi adoptate măsurile de restricție, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

În plus, social-democrații au refuzat să vorbească în termeni concreți despre o posibilă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, ci doar la viitor, după expirarea stării de alertă, deși au existat voci din opoziție care au propus demiterea actualului premier.

În fine, conducerea PSD nu a luat în discuție, nici măcar în termeni teoretici, posibilitatea de a iniția procedura de suspendare a Președintelui Klaus Iohannis, deși acesta a fost acuzat că a încălcat în mod flagrant constituția, în mai multe ocazii chiar.

Trebuie precizat că o parte din nucleul dur al susținătorilor PSD s-au exprimat foarte vocal pentru suspendrea lui Klaus Iohannis, atât în mass media, cât și pe rețelele de socializare.