Este alertă la fabrica Ford de la Craiova, după ce o angajată a uzinei a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Femeia se află în prezent sub supraveghere medicală la spital, unde se efectueaza o nouă testare. Cea iniţială a avut loc la o clinică privată.

“Vă confirmăm că unul dintre angajații noștri de la fabrica Ford din Craiova a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre o angajată, care a fost testată pozitiv la o clinică privată din Craiova și care acum se afla sub supraveghere medicala la spital, unde este testată din nou”, se arată într-un comunicat de presă al Ford România.

Ce decizie a luat Ford cu privire la colegii femeii infectate?

Reprezentanţii uzinei din Craiova spun că angajata a fost prezentă la muncă ultima dată pe 22 mai. Toţi colegii cu care femeia a intrat în contact direct la locul de muncă au fost rugaţi de către conducerea uzinei Ford să intre în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

“Am urmat în totalitate protocoalele Ford aflate în vigoare la nivel global și lucrăm în strânsă legătură cu Direcția de Sănătate Publică Dolj (DSP), care va decide dacă este necesară o investigație epidemiologică pentru angajații care au lucrat cu și în apropierea persoanei infectate.

Vom monitoriza situația și ne vom conforma instrucțiunilor autorităților locale, în timp ce vom continua să punem în aplicare protocoalele de siguranță ale Ford, cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19”, mai transmit reprezentanţii Ford România.