Ludovic Orban ar urma să se întâlnească, astăzi, la ora 14:00, cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, pentru a avea o discuție, conform surselor Antena 3. Trebuie menționat că întâlnirea dintre Orban și Iohannis ar urma să aibă loc înaintea ședinței Biroului Politic Național al PNL, unde liderii liberali urmează să valideze propunerea de prim-ministru.

Este cerută demisia lui Orban?

De asemenea, mai multe surse din PNL afirmă că Ludovic Orban va renunța la şefia partidului după negocierile pentru formarea unui nou Guvern. Potrivit sursei menționate, s-ar fi format două tabere în PNL după rezultatul alegerilor parlamentare. În acest context, una dintre tabere cere demisia lui Ludovic Orban.

După ce va fi gata noua formulă guvernamentală, este posibil ca Ludovic Orban să plece din fruntea PNL, transmite sursa menționată. Acesta va rămâne președinte până la votarea unui nou Guvern pentru ca PNL să nu dea semne de slăbiciune în negocieri.

Iohannis temperează tensiunile din PNL

Klaus Iohannis a invitat liderii centrali ai PNL la întâlnirea de seară de la Vila Lac pentru a calma tensiunile din partid.

Șeful statului îi lasă PNL procedura de desemnare oficială a viitorului premier. Selectarea premierului rămâne la dispoziția președintelui Iohannis.

,,Nu am luat încă o decizie asupra nominalizării viitorului premier. Când vom lua o decizie în forurile conducerii PNL vom prezenta candidatul la funcția de prim-ministru” a declarat Ludovic Orban după întâlnirea dintre conducerea PNL și președintele Klaus Iohannis.

Rareș Bogdan a spus că la întâlnirea de la Vila Lac nu s-a discutat despre numele viitorului premier. Dar a pomenit despre o întâlnire între premierul interimar, Nicolae Ciucă și fostul premier, Ludovic Orban care va avea loc zilele viitoare.

Ludovic Orban a dezvăluit totul

Fostul premier al României, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care a renunțat la funcția de șef al Guvernului pentru că a considerat că este un gest de onoare având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare de la finalul săptămânii trecute.

„Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot”, spune fostul premier.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi