Fostul premier al României, Ludovic Orban, a fost întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care a renunțat la funcția de șef al Guvernului pentru că a considerat că este un gest de onoare având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare de la finalul săptămânii trecute.

”Am considerat că este un gest de onoare și de demnitate să fac acest gest. Este o decizie care era firească pentru a arăta că nu mă cramponez de poziția de premier. Pe de altă parte, să nu uităm de vocea celor care au tăcut pe 6 decembrie și nu au venit la vot.”, spune fostul premier.

Klaus Iohannis nu a avut nicio legătură

Fostul șef al Executivului a fost întrebat dacă președintele Klaus Iohannis are vreo legătură cu decizia sa, însă Ludovic Orban a declarat că demisia se ia prin decizie personală și că nu a fost forțat de șeful statului.

”Demisia se dă prin decizie personală. Este o decizie personală, pe care am luat-o eu. Aici nu este vorba de susținere sau nesusținere, este o decizie pe care am luat-o eu. Decizia a fost luată înainte de a merge la Cotroceni.”, a spus fostul premier al României, Ludovic Orban.

Fără PSD

În cadrul aceleiași declarații de presă, fostul premier a mai precizat că obiectivul liberalilor este să construiască o majoritate politică fără Partidul Social Democrat. În plsu, acesta a mai spus că liberalii se vor implica în negocieri pentru formarea noii majorități parlamentare.

”Obiectivul nostru este să construim o majoritate politică fără PSD. Există această posibilitate politică și PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară.”, a mai spus marți fostul premier al României, Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi