Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost întrebat, miercuri, despre mersul anchetei de la Arad, unde omul de afaceri Ioan Crişan a murit, pe 29 mai, după ce în maşina sa a fost amplasată o bombă.

Nu se pot da, în acest moment, detalii din anchetă

Bode a explicat că nu poate oferi detalii din anchetă, la fel cum nici procurorul de caz nu poate da detalii presei, având în vedere că divulgarea de astfel de informaţii ar constitui o infracţiune.

“De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă… eu înţeleg perfect şi are în acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze, anumite piste de lucru, ceea ce ar fi infracţiune”, a declarat, miercuri, ministrul de Interne.

“Mi-aş dori la fel de mult ca şi voi să pot să spun ce se întâmplă acolo şi să vă pot anunţa la un moment dat că i-am identificat şi îi aducem în faţa instanţei pe autori”, a adăugat acesta.

“Afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură”

Lucian Bode a dat asigurări că România este în continuare o ţară sigură, în ciuda incidentului de la Arad care a îngrozit milioane de români.

“Reafirm ceea ce am spus (…) România este o ţară sigură. Am argumentat şi atunci şi repet: vorbim despre un incident, de o tragedie, care s-a petrecut în ultimii 30 de ani care a avut acastă finalitate. Au mai fost astfel de încercări, de tentative de omor, cu acest mod de operare care, din fericire, nu au fost duse la capăt.

Când vorbim despre un incident care nu are legătură cu un lanţ de evenimente smilare, care nu ne duce la o ipoteză că ar urma, Doamne fereşte, şi altele, eu afirm cu toată responsabilitatea că România este o ţară sigură”, a precizat Lucian Bode.

De ce l-a trimis Lucian Bode la Arad pe şeful Poliţiei Române?

Ministrul a explicat şi de ce l-a trimis la Arad pe şeful Poliţiei Române, chestorul Benone-Marian Matei: “Nu este nimic anormal sau spectaculos.”

“În ziua în care s-a petrecut tragedia, 29 mai, am trimis de urgenţă un elicopter IGAv, mai mulţi şefi de structuri în frunte cu adjunctul IGPR, domnul Miriţescu. Acesta a coordonat ancheta şi a coordonat structurile Poliţiei Române acolo.

Domnul Miliţescu s-a întors la IGPR şi, într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul inspector general, am decis împreună ca domnia sa să meargă la Arad să coordoneze toate activităţile de acolo şi domnul Miriţescu să se întoarcă. Nu este nimic anormal sau spectaculos că domnul inspector general este acolo.

Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de două-trei ori pe săptămână. Nu doar cu inspectorul general, ci şi cu alţi şefi de structuri din cadrul MAI”, a mai spus Lucian Bode.