Noi detalii în cazul Arad! De unde a fost detonată, de fapt, bomba pusă în maşina afaceristului

Potrivit anchetatorilor, sistemul de detonare al bombei ar fi unul care nu are o rază mai mare de 50 de metri. Așadar, persoana care a detonat bomba a fost prezentă la fața locului.

Pentru a afla ce fel de tip de dispozitiv explozibil a fost folosit la Arad,  25 de ofiţeri de la Serviciul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Crimă Organizată, poliția economică, criminalişti INC analiști SRI se ocupă de acest aspect.

Jurnaliștii de la Antena 3 au prezentat în exclusivitate informații din anchetă, precizând că se analizează toate camerele de supraveghere. În același timp, anchetatorii nu exclud ca persoana care a plasat bomba să fi fost într-o clădire din apropriere.

„Vorbim despre sistemul de detonare al bombei şi, din primele verificări pe care le-au făcut anchetatorii pare că este un sistem de genul alarmelor pentru maşini, un sistem care nu are o rază mai mare de 50 de metri. Asta evident înseamnă că cel care a detonat bomba era undeva în zonă, aproape de locul exploziei (…) Poate chiar a privit cum a explodat acea maşină. Pe de altă parte, se vorbeşte foarte clar că Ioan Crişan nu ar fi fost neapărat ţinta, ci un mesaj pentru altcineva mai important dintr-o reţea”, a precizat Berta Popescu, în exclusivitate la Antena 3.

Ce s-a întâmplat la Arad

În urmă cu ceva timp, afaceristul Ioan Crișan a murit într-o explozie, la Arad. Potrivit anchetatorilor, în mașina acestuia a fost plasată o bombă care i-a adus sfârșitul.

O filmare apărută în spațiul public arată că afaceristul s-a stins din viață din cauza flăcărilor produse de explozie, acesta încercând să scape.

Potrivit surselor Antena 3, explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar, din fosta Iugoslavie.

Mai exact, este vorba despre TNT, echipament militar trinitrotolen- stil extil.

Din primele cercetări, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia.

Sursa foto: ISU Arad