Mihai Gâdea a prezentat, marți seară, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, o serie de detalii noi cu privire la cazul Arad, tragedia care a șocat pe toată lumea.

Telefonul omului de afaceri, găsit de anchetatori

Anchetatorii au găsit recent telefonul afaceristului Ioan Crișan , alături de lista de apeluri din ziua asasinatului. Mai ,mult, se pare că dispozitivul ar fi fost descoperit de către autorități chiar în torpedoul mașinii în care afaceristul a murit în urma exploziei. Recent, au ieșit la iveală noi detalii cu privire la lista de apeluri din ultimele sale zile de viață.

Anchetatorii care au obținut lista apelurilor telefonice ale lui Ioan Crișan, au remarcat că omul de afaceri nu a fost apelat de nimeni în dimineața asasinatului cu bomba, din data de 29 mai, după cum au precizat surse judiciare pentru Gândul.ro.

Dispozitivul exploziei, acționat tot printr-un telefon

Chiar și așa, primele informații din cadrul anchetei au dezvăluit faptul că dispozitivul exploziei, din autoturismul lui Ioan Crișan, ar fi fost acționat printr-un apel telefonic. Romulus Varga este cel care conduce echipa de investigatori din cazul Arad, el fiind și procurorul care a obținut în instanță condamnarea polițistului Cioacă, în cazul Elodia.

Explozibilul folosit în cazul lui Ioan Crișan, de tip militar din fosta Iugoslavie

Conform surselor Antena 3, explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar, din fosta Iugoslavie.Mai exact, este vorba despre TNT, adică trinitrotoluen, de origine militară.

Din primele cercetări, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia.

Bomba, montată sub scaunul șoferului

Bomba care l-a ucis pe Ioan Crișan, a fost montată sub scaunul mașinii pe care o conducea. În urma exploziei, balamalele scaunului au fost smulse. Din primele cercetări, scaunul pe care stătea omul de afaceri Ioan Crişan, a fost efectiv rupt și aruncat în plafonul mașinii.