În ceea ce privește evoluția cazului de la Arad, anchetatorii susțin că Ioan Crișan ar fi fost monitorizat cel puțin două săptămâni înainte de a fi ucis. Amintim faptul că toate imaginile de supraveghere de la agenții economici din oraș au fost deja ridicate de oamenii legii.

Odată ajuns la Arad, șeful Poliției va coordona această anchetă împreună cu ceilalţi şefi din Poliţie. În anchetă se implică mai multe echipe venite din Bucureşti, inclusiv adjunctul Direcţiei de Investigaţii Criminale.

De menționat este faptul că există mai multe echipaje venite de la București care vor să elucideze cazul.  Totodată, trebuie subliniat faptul că șeful Poliţiei Române este fostul şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, unul dintre cele mai importante servicii din Poliţia Română, care se ocupă exact cu informaţii, deci există posibilitatea ca el să poată rezolva acest caz controversat.

Între timp, la Arad, audierile continuă, iar anchetatorii au mai multe piste. Un lucru este clar, mai exact faptul că asasinatul a fost unul la comandă, urmând ca rezultatele experizelor să confirme și alte detalii.

Anchetatorii mai susțin că bomba ar fi fost amplasată după ce Ioan Crişan a venit la cafenea, în acea dimineaţă, atacatorul profitând de faptul că în zona unde era parcată maşina nu ar fi fost camere de luat vederi.

Amintim faptul că anchetatorii ar fi găsit cartele de telefon, dar şi alte obiecte aruncate de atacator, după amplasarea bombei, însă amprentele nu au fost încă identificate.

Cine a condus mașina lui Ioan Crișan 

„Este o anchetă care face paşi rapizi, dar se mai aşteaptă până la rezultatele expertizelor. Potrivit unor informaţii pe surse, ar fi cinci persoane implicate. Bomba ar fi fost amplasată după ce Ioan Crişan a venit cu maşina de la service şi a fost pusă chiar aici, în faţa blocului, pentru că atacatorul a ştiut că nu funcţionează camerele de supraveghere în zonă. Atacatorul s-a plimbat prin zonă, iar toate persoanele care au venit prin zonă au fost identificate.

Se analizează atentate similare din alte ţări, iar o probă ADN a fost trimisă la EUROPOL şi INTERPOL pentru a fi verificată, pentru că este diferit de cel al afaceristului”, au declarat surse din anchetă, pentru Antena 3.

Totodată, același surse mai spun că singura persoană care ar fi condus mașina omului de afaceri ar fi fost amanta sa, însă de prea puține ori în contextul în care Ioan Crișan nu obișnuia să împrumute mașina.

În ceea ce privește cercul de suspecți, aici se încadrează câțiva prieteni ai omului de afaceri, iar atacatorul este posibil să se numere printre aceștia.

„Singura persoană care a condus autoturismul lui Ioan Crişan a fost amanta sa, de puţine ori. Ioan Crişan nu obişnuia să dea maşina nimănui. Cheia de rezervă a fost găsită la firma sa. Acum ceva timp, i-a lăsat fiicei sale documente, inclusiv acte de la firmă. Nu s-a mai întâmplat asta înainte.

În cercul de suspecţi sunt şi câţiva prieteni, iar atacatorul s-ar fi infitrat printre aceştia. S-au ridicat camerele de supraveghere, s-au terminat percheziţiile. Nu stă în picioare ipoteza potrivit căreia s-ar fi greşit ţinta”, mai explică sursele citate.