Anchetatorii speră ca fostul șofer al lui Ioan Crișan să le dea toate informațiile necesare despre traficanții din Arad, în contextul în care acesta a fost condamnat pentru trafic de droguri. Potrivit oamenilor legii, există posibilitatea ca acesta să vorbească pentru a se răzbuna.

În același timp, soția și fiica lui Ioan Crișan au ajuns luni dimineață la sediul IPJ Arad, unde urmează să fie reaudiate de către anchetatori.

Amintim faptul că omul de afaceri Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce autoturismul lui a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad.

Afacerile lui Ioan Crișan 

Ioan Crişan avea nenumărate afaceri în desfășurare înainte de a fi ucis. Acesta deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

De menționat este faptul că, la două zile după asasinarea acestuia, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad la omor cu premeditare, luând în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Totodată, experizele realizate de anchetatori au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul montat în mașina omului de afaceri. Unul dintre ele este al lui Ioan Crișan, iar cel de-al dolea încă este în curs de identificare, în contextul în care nu figurează în baza de date a Poliției Române.

Pentru a putea prinde făptașul, în momentul da față, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece există posibilitatea ca asasinatul să fie comandat din afara României.