Noi dedali despre asasinatul de la Arad ies la ivelă. Potrivit informațiilor oferite de Digi24, anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri, care s-ar fi aflat sub scaunul acestuia.

Potrivit surselor citate, una dintre mostrele ADN s-a demonstrat a fi victimei, iar anchetatorii încearcă acum să identifice persoana căreia îi aparține cea de-a doua mostră, în condițiile în care aceasta nu figurează în baza de date a poliției.

Codul genetic a fost trimis ca să fie comparat cu cele existente în bazele de date ale INTERPOL şi EUROPOL, pentru a ajunge mai repede la făptaș.

În același timp, oamenii legii mai așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit. De menționat este faptul că, pentru elucidarea acestui caz, polițiștii colaborează inclusiv cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

A trecut o săptămână de la explozia de la Arad 

Amintim faptul că sâmbătă, 29 martie, omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis după ce mașina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

În cursul zilei de lui, la două zile după incident, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare. Totodată, anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Trebuie menționat și faptul că Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.