Deputatul Mihai Ioan Lasca refuză să demisioneze din Parlamentul României, deşi a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare.

Deputatul a fost ales pe listele AUR în Parlament, însă nu mai face parte acum din această formaţiune.

“Nu văd ce legătură să aibă cu mandatul meu. E o problemă personală”

Miercurea trecută, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar având ca obiect infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Victima este partenerul fostei sale iubite, pe care Lasca s-a agresat în vara anului 2019, după ce l-a blocat în trafic.

Întrebat de jurnalişti dacă nu va renunţa la funcţia de deputat în urma condamnării, Mihai Ioan Lasca a declarat marţi, 8 iunie, că el este un reprezentant al poporului şi nu vede legătura dintre problemele din justiţie şi mandatul său.

“Nu văd ce legătură să aibă cu mandatul meu. E o problemă personală. Nu am bătut pe nimeni, totul a fost dus în derizoriu. Ați văzut că eu aș fi bătut pe cineva? A fost singura probă care… Știu, e una injustă.

Și la fel de bine vreau să subliniez faptul că nu am intrat în politică ca să fiu exonerat de răspunderea penală, drept dovadă nu am uzat de dreptul la imunitate parlamentară. Eu am fost ales de popor, sunt reprezentant al poporului, nu am de ce să iau în calcul asemenea ipoteză”, a declarat deputatul neafiliat, potrivit stirileprotv.ro.

Numele deputatului ex-AUR apare şi într-un dosar instrumentat de DIICOT privind clonare de carduri

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, speţă care are ca obiect constituirea unui grup infracţional organizat. Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi, relatează news.ro.

“Prin actul de sesizare s-a reţinut că  începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite  la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute”, arată procurorii DIICOT.

Mihai Ioan Lasca a avut, până acum, două interpelări în plen şi mai multe declaraţii politice, unele împotriva reţelelor de telecomunicaţii 5G şi a vaccinării împotriva COVID-19.

Sursa foto: Facebook